Emine Erdogan, Lider Esleriyle Cografi Isaretli Ürünler Ve Dokuma El Sanatlari Sergisini Gezdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Antalya Diplomasi Forumu’na katilan lider esleriyle Anadolu’nun Asirlik Lezzetlerine Yolculuk Etkinligi’ne katildi, cografi isaretli ürünler ve dokuma el sanatlari sergisini gezdi.

Emine Erdogan, Lider Esleriyle Cografi Isaretli Ürünler Ve Dokuma El Sanatlari Sergisini Gezdi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Antalya Diplomasi Forumu’na katilan lider esleriyle cografi isaretli ürünler ve dokuma el sanatlari sergisini gezdi. Emine Erdogan ve beraberindeki lider esleri ile uluslararasi kuruluslarin temsilcileri, Antalya Diplomasi Forumu’nun Kadin, Baris ve Güvenlik Oturumu’na katildi.

Emine Erdogan ve misafirleri daha sonra Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü’ne bagli Antalya Olgunlasma Enstitüsünce hazirlanan Türkiye’nin kültürel çesitliligini ve el sanatlarini yansitan özgün tasarimlardan olusan dokuma el sanatlari sergisini gezdi. Emine Erdogan ve beraberindeki yetkililer, geleneksel desenler, motifler ve renklerle süslenmis kiyafetler ve aksesuarlar hakkinda misafirlere bilgi verdi. Erdogan ve beraberindeki lider esleri daha sonra ayni fuaye alaninda bulunan, Avrupa Birligi’nden cografi isaret tescili almis ürünlerin yer aldigi stantlari gezdi. Lider eslerine, cografi isaretli ürünlerden Gaziantep baklavasi, Aydin inciri, Malatya kayisisi, Ezine peyniri, Antakya künefesi gibi birçok ürün ikram edildi.

Lider esleri onuruna yemek verildi

Emine Erdogan, daha sonra lider esleri onuruna yemek verdi. Yemege, Hirvatistan eski Cumhurbaskani Kolinda Grabar Kitaroviç, Esvatini Kraliçesi Inkhosikati la Nkambule, KKTC Cumhurbaskani esi Sibel Tatar, Sirbistan Cumhurbaskani esi Tamara Vucic, Bosna Hersek Devlet Baskanligi Konseyi Üyesinin esi Mirela Beciroviç, Afrika Birligi Özel Temsilcisi Bineta Diop, Kosova Cumhurbaskani esi Prindon Sabriu, KKTC Basbakani esi Zerrin Üstel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas,

Güney Afrika Cumhuriyeti Uluslararasi Iliskiler ve Isbirligi Bakani Grace Naledi Mandisa Pandor, Mozambik Cumhuriyeti Disisleri ve Isbirligi Bakani Veronica Nataniel Macamo Dlhovo, Disisleri Bakan Yardimcisi Yasin Ekrem Serim, uluslararasi kurulus temsilcileri, bazi ülkelerin disisleri bakanlari, bakan esleri ile Yemenli aktivist Tevekkül Karman katildi.

Kaynak: İHA