HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu Açiklamasi 'Biz Savasa Gitmiyoruz, Seçime Gidiyoruz'

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, seçim çalismalari çerçevesinde geldigi Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaptigi konusmada, "Biz savasa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.

HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu Açiklamasi 'Biz Savasa Gitmiyoruz, Seçime Gidiyoruz'
Bitlis’te yaptigi esnaf ziyaretinin ardindan Tatvan ilçesine gelen HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, esnafi ziyaret etti. Yapicioglu, daha sonra Tatvan Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen iftar programinda vatandaslar ve STK’larla bir araya geldi. Programda konusan Yapicioglu, kutuplastirici, kiskirtici siyaset diline dikkat çekti. Konusmalarinda Gazzeli müslümanlari da unutmayan Yapicioglu, 2 milyar Müslüman’in bu katliama sessiz kaldigini ifade etti.

Gazzeli Müslümanlara yapilan iyiliklerin eksik oldugunu söyleyen Yapicioglu, “Hiçbir savas sonsuza kadar sürmemistir. Elbette bu ates bir gün sönecektir. Oradaki

insanlar bizlere direnmenin ne oldugunu, imanin ne oldugunu, vatan savunmasinin ne oldugunu birfiil gösterdiler. Ama bizler yani onlarin disinda kalan 2 milyarlik Islam alemi, maalesef yeterince ders çalismadigi için daha önceki katliamlardan ders almadigi için sinifta kaldik. Bir daha söylüyorum oradaki mazlumlar için kim ne yapmissa, küçük veya büyük ne yapmissa hiçbirini degersiz görmüyoruz. Elbette kim zerre kadar bir iyilik yapmissa mutlak surette onun karsiligini alacaktir. Ama hepimizin sunu idrak etmesi gerekir ki bugüne kadar yapilanlar yeterli olmamistir. Eger yeterli olsaydi bu soykirim, bu katliam, bu vahset durmus olacakti. Eger yeterli olsaydi Nazi artigi soykirimci siyonistler geri adim atmis olacaklardi” dedi.



“Biz savasa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz”

Düsmanlik tohumlari ekmeye çalisanlarin oyunlarini bosa çikaracaklarini söyleyen Yapicioglu, “Aziz misafirler biliyorsunuz 31 Mart günü yani 13 gün sonra sandik kurulacak, memleket bir seçim yapacak. Mahalle muhtarini, beldesi veya ilinin, ilçesinin belediye baskanini ve il genel meclis üyeleri veya ilçe belediye meclis üyelerini seçecek. Biz bir seçime gidiyoruz ama birileri sanki savasa gidiyormusuz gibi kiskirtici bir dil, tahrik edici bir üslup kullaniyor. Ve buradan bu sert üslupla, bu kiskirtici, bu milleti birbirine düsürecek üslupla konusanlar eger milletin bu üsluba prim vermedigini, bu üslubu kullananlarin tasvip etmedigini, bunun millete fayda vermeyecegini gösterdikleri anda ben inaniyorum ki eger böyle yaparsa halkimiz bu dili kullananlar kendilerine ister istemez çeki düzen vereceklerdir. Buradan net ifadelerle sunu söylüyorum, kim bir koltuk için, kim fazladan üç-bes oy için bu milletin evlatlarini birbirine karsi kiskirtiyorsa, kim o düsmanca dili kullaniyorsa, kim bu milletin evlatlarini birbirine kirdirmayi bile göze aliyorsa koltuk milletin tamamen düsmanidir. Böyle bir vahset, böyle bir zalimlik, böyle bir vicdansizlik kabul edilemez. Insallah bu millete o dili kullanan bütün siyasileri gördügü her yerde mahkum eder, bu dili kullanmayin diye ikaz ederlerse onlar da artik bu malin müsterisinin olmadigini görürlerse yeni bir yol, yöntem bulmak zorunda kalacaklardir. Onlar düsmanlik tohumlari ekmeye çalistikça Allah’in izniyle biz onlarin oyunlarini bosa çikacagiz. Onlar bu milleti birbirine karsi kiskirtma siyaseti güttükleri zaman biz onlarin bu siyasetini ifsa edecegiz ve milletin nazarinda insallah onlari mahkum edecegiz. Onlar memlekete diken ekmeye, diken büyütmeye gayret ettikçe biz o dikenleri temizleyecek ve insallah dikensiz gül yetistirecegiz. Ve memleketin her tarafina kardeslik tohumlari ekmek suretiyle hepimizin huzurunu müdafaa adina üzerimize ne düserse bizler onu yapmaya gayret edecegiz. Biz savasa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Bu seçimde su veya bu parti oy verecek insanlar bazen ayni apartmanda, hatta bazen ayni evin içerisinde yasiyorlar. Seçimden sonra da o insanlar ayni evde ve ayni apartmanda oturmaya devam edecektir. Öyleyse diyoruz ki siz kendi koltugu için, kendi siyasi ikbali için sizin 2 hafta sonranizi düsünmeyen insanlarin bu seçimde haddini bildirin. Allah u Teala seçimin sonuçlarini hepimiz için hayirli eylesin. Rabbim memleketin huzurunu bozmaya çalisanlara firsat vermesin” dedi.

Ezanin okunmasiyla konusmasini bitiren Yapicioglu, iftar yemeginin ardindan seçmenlerle fotograf çekildi.
Kaynak: İHA