Gelecegin Sampiyonlari Samsun'da Belirleniyor

SAMSUN – Türkiye Sportif Yetenek Taramasi Projesi kapsaminda Samsun’da gelecegin spor sampiyonlarini belirleniyor. Bu kapsamda ilkokul 3. sinifta ögrenim gören toplam 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek.

Gelecegin Sampiyonlari Samsun'da Belirleniyor
Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taramasi Projesi, Samsun’da gelecegin spor sampiyonlarini belirliyor. Uzman antrenörler esliginde yapilan taramalar sonucunda basarili ögrenciler belirlenip spor branslarina yönlendiriliyor.

Proje kapsaminda Samsun’da gelecegin sampiyon sporculari tespit ediliyor. Il Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan antrenörler esliginde Ilkögretim ögrencilerine uygulanan yetenek taramasinda basarili olan ögrenciler, Gençlik ve Spor Bakanligi veri havuzunda toplanip, yapilacak degerlendirmeler ve temel sportif yetenek ölçümünün ardindan tespit edilecek spor bransina yönlendirilecek.

Program kapsaminda Samsun’da 3. sinif ögrencilerine yönelik tarama devam ediyor. Mayis ayina kadar devam edecek programda, 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilerek, branslara yönlendirilecek.
Kaynak: İHA