'Besmele-I Serif' Hat Eserleri Sanatseverlerle Bulustu

’Besmele-i Serif’ temasinda hazirlanan 13 eser, 19 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasinda Bursa’da Muradiye El Yazmalari Müzesi’nde sanatseverlerle bulusacak.

'Besmele-I Serif' Hat Eserleri Sanatseverlerle Bulustu
Albayrak Grubu’nun 10 yildir sürdürdügü ve her sene farkli bir konunun ele alindigi Hat Eserleri Sergisi’nde bu yilin temasi ’Besmele-i Serif’ oldu. Muradiye El Yazmalari Müzesi’nde sanatseverlerle bulusan sergi yogun ilgi gördü. Müze’de sergilenen ’Besmele-i Serif’ temasinda ve günümüz usta hattatlarinin titiz çalismalariyla ortaya çikan eserlerden olusuyor. 13 hat sanatçisinin çalismalarinin yer aldigi Hat Eserleri Sergisi, geçtigimiz yillarda Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan gelen sanatseverler tarafindan ilgiyle incelendi. 10. yilini kutlayan Hat Eserleri Sergisi, yil içinde farkli sehir ve ülkeleri gezecek.

Hat sanatina dair güçlü bir koleksiyonu olan müzedeki sergi açilisina AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve Albayrak Medya Satis Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal Iletisim Koordinatörü Esad Sivri ve çok sayida sanatsever katildi.

Albayrak Medya Satis Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, “Kültür ve sanat alanlarindaki misyonumuzu dikkate aldigimizda, bizler için artik geleneksellesmis bu serginin önemi büyüktür. Bugün, Bursa’nin son Osmanli Külliyesi olan Muradiye El Yazmalari Müzesi’nde olmakta bizleri ayrica mutlu etmektedir. Muradiye El Yazmalari Müzesi hat sanati için önemli bir kültürel mekan olarak dikkat çekiyor. Müzede, Kur’an-i Kerim’in ilk nazil oldugu zamandan günümüze Kur’an’in yazilisindaki asamalar, hat sanati yoluyla kronolojik olarak gözler önüne seriyor. ’Besmele-i Serif’ temali sergi, hat sanatinda güçlü bir koleksiyona sahip olan Müze’de sanatseverlerle bulustu. Bursa’nin son Osmanli Külliyesi olan Müze, hat sanatlari için önemli bir merkez konumunda" diye konustu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Özellikle Ramazan ayinin ruhuna uygun bir organizasyonda bulundugum için çok mutluyum. 10 yildir farkli bir konunun ele alindigi hat eserlerinin sergisinin bu yil ’Besmele-i Serif’ olmasi da ayrica güzel olmus. Sergide, uluslararasi camiada eserleri bilinen 13 usta hattatin çalismalari yer alacak. Sergi 12 Nisan tarihine kadar Muradiye El Yazmalari Müzesi’nde sanatseverlerle bulusacak” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas’in Bursa’da kültür sanat faaliyetleri açisindan önemli çalismalarda bulunuyor. Ayrica, sanat eserlerinin sergilenecegi mekanlarin da restorasyonunda öncü oluyor. Bursa, turizm, tarih ve ruhu olan bir sehirdir" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan dualarla sergi açilisinin kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA