Acipayam'da Kültür, Sanat Ve Gençligi Bulusturacak Merkez Hizmete Açildi

Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Acipayam ilçesinde hayata geçirilen Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açilisinda konusan Baskan Zolan, "Yaparsak biz yapariz, yaparsak birlikte yapariz" dedi.

Acipayam'da Kültür, Sanat Ve Gençligi Bulusturacak Merkez Hizmete Açildi


Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Acipayam ilçesine kazandirilan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açilis töreni düzenlendi.

Acipayam Gençlik ve Kültür merkezi 3 katli yapida olup 2 farkli kottan giris yapilabilmektedir. Bin 749 metrekare alana oturmakta olup toplam 4 bin 437 metrekare yapi alanina sahip. Denizli Büyüksehir Belediyesi Acipayam Gençlik ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen açilis törenine Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, MHP Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, muhtarlar ve çok sayida davetli katildi.



Törende bir konusma yapan Baskan Osman Zolan, hemsehrilerinin açilis törenine gösterdikleri yogun ilgiden dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini söyleyerek, hemsehrilerinin ramazan ayini tebrik etti. Büyüksehir Belediyesi olarak geçtigimiz 10 yil içerisinde Acipayam’in 56 mahallesinde ve her sokagina hizmet ettiklerini, Acipayam’a her geldiklerinde güzelliklerle karsilastiklarini söyledi.

Acipayam ilçesinde gerçeklestirdikleri hizmet destanlarini anlatan ve yatirimlarin devam edecegini belirten Baskan Zolan, “Gençlik ve Kültür Merkezi bizim hayalimizdi. Tüm kardeslerimizle el ele verdigimiz zaman böyle güzel isler ortaya çikiyor. Yaparsak biz yapariz, yaparsak birlikte yapariz “diye konustu.



65 milyon liraya mal oldu

Büyüksehir Belediyesi Acipayam Gençlik ve Kültür Merkezi’nin insasi ile ilgili birlikte hareket etmenin öneminden bahseden Baskan Zolan, tesis hakkinda bilgi vererek “ Bugün Acipayam da aslinda birlikte tarihe güzel bir not düsüyoruz ve gelecegimizi insa ediyoruz. Gençlik ve kültür merkezimiz yaklasik 65 milyon liraya mal oldu. Yaklasik 17 ay önce basladik. Bugün yapsak 150 milyon TL’den asagiya yapilacak bir is degil. Allah yolumuzu açik etsin. Insallah burada gençlerimize kültürümüzü yasatma, ecdadimizdan kalan degerleri güçlendirme ve ögretmeyi bize nasip etsin. Büyüksehir Belediyemiz ile Acipayam Belediyemizin isbirligi içinde yapmis oldugu bu eser, Acipayam’a, insanlarimiza, gelecek nesillere hayirli ve mübarek olsun” ifadelerini kullandi.

MHP Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ile devam eden eser ve hizmet siyasetini gördüklerini söyleyerek, “Denizli’nin yeniden marka ve vizyon kent anlayisinin kazanmasi adina var gücümüzle gayret göstermeye devam edecegiz” dedi.



Konusmalarin ardindan tesisin açilis kurdelesi dualarla kesildi. Baskan Zolan ve beraberindekiler daha sonra açilisi yapilan tesisi inceleyerek el sanatlari, resim, müzik ve halk oyunlari alanlarinda egitim alan kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Denizli Büyüksehir Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugunun sundugu gösteriyi izleyen protokol daha sonra Denizli Büyüksehir Belediye Konservatuar sanatçisi Sadi Cesuroglu’nun konserini dinledi.
Kaynak: İHA