Aksaray Tasavvuf Müzesi Aksaray'in Manevi Iklimine Kazandirilacak

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, ikinci 5 yillik dönem içerisinde projelendirdigi Tasavvuf Müzesi’nin Aksaraylilarin gönül dünyasina hizmet edecegini söyledi.

Aksaray Tasavvuf Müzesi Aksaray'in Manevi Iklimine Kazandirilacak
Aksaray Belediyesi tarafindan projelendirilen bu merkezde, Türk Tasavvuf önderlerinin hayatlari ve eserleri tanitilacak, manevi mirasin derinliklerine bir yolculuk imkani saglanacak. Tasavvuf Müzesi, Somuncu Baba, Yusuf Hakiki Baba, Yunus Emre, Tapduk Emre, Haci Bayram-i Veli, Cemaleddin Aksaray -i gibi örnek tasavvuf önderlerinin hayatlarini ve eserlerini tanitarak, onlarin manevi mirasini yasatmayi amaçliyor. Bu büyük zatlarin ögretileri ve yasamlari, ziyaretçilere ilham verecek ve manevi dünyalarinda derin bir yolculuga çikaracak.

Belediye Baskani Evren Dinçer, Tasavvuf Müzesi’ne iliskin yaptigi açiklamada, “Bu müze, sadece bir sergi alani degil, ayni zamanda manevi bir merkez olacak. Ziyaretçilerimiz, burada huzur bulacaklar, manevi degerlerimizi kesfedecekler ve geçmisten gelen manevi mirasimizi daha yakindan tanima firsati bulacaklar. Manevi degerlerimize sahip çikmak ve gelecek nesillere aktarmak için attigimiz bu adim, sehrimizin kültürel ve manevi zenginligini daha da pekistirecek. Hep birlikte, Tasavvuf Müzesi’ni hayata geçirerek, sehrimizin manevi mirasini gelecek nesillere tasiyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA