Psikolojik Danisman Aydogan Açiklamasi 'Son 3 Ayda 200-300 Binde Olan Bir Ögrenci Kolaylikla 50-70 Bine Girebiliyor'

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) 3 ay kala egitimciler, sinava girecek ögrencilere önemli uyarilarda ve tavsiyelerde bulunuyor. Psikolojik Danisman Abidin Aydogan, son 3 ayda siki bir program takibati ile 200-300 binde olan bir ögrencinin kolaylikla 50-70 bine girebildigini söyledi.

Psikolojik Danisman Aydogan Açiklamasi 'Son 3 Ayda 200-300 Binde Olan Bir Ögrenci Kolaylikla 50-70 Bine Girebiliyor'
Milyonlarca ögrencinin hazirlandigi YKS, 8 Haziran tarihinde düzenlenecek. Sinava az bir süre kala YKS ile ilgili Egitimci Psikolojik Danisman Abidin Aydogan, ögrencilere çalismaya daha sik sarilmalarini önerdi.

Düzenli bir sekilde çalisan ögrencilerin özellikle belli bir birikime sahip olduktan sonra son 3 ayda özellikle deneme, brans denemeleri, konu tekrarlari ve deneme analizleriyle beraber mesafe kat edebilecegini belirten Aydogan, "Kritik süreç 2024 YKS sinavinda basarili olabilmek için özellikle ara dönemde ve bahar döneminde iyi degerlendiren ögrenciler basarili olabiliyorlar. Bahar döneminde gevsemeler olabiliyor. Basarili ögrenciler bile sekteye ugrayabilir. Bununla karsilasmamak için özellikle bu dönemde siki tutmak lazim" dedi.

Havalarin isinmasi ile beraber dersten kopmamak için ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Aydogan, "Sicaklarin gelmesiyle beraber gevsemeler, sosyallesme istegi ile birlikte derslerden kopuslar olabilir. Son 3 ayda 200-300 binde olan bir ögrenci kolaylikla 50-70 bine girebiliyor. Burada siki bir program takibati ile süreci takip etmek gerekiyor. Bu takibat egitim koçu, rehber hocasiyla beraber onu kontrol edebilecek bir denetim mekanizmasi gerekiyor. Özellikle son yillarda bilgiye ulasmak kolaydir. Ama o bilginin devamini saglayabilmek için de disiplinli bir sekilde o çalismanin devam edebilmesi gerekir. Bu çalismanin devam edebilmesi için günlük programinin veli veya rehber ögretmeni tarafindan takip edilmesi gerekiyor. O takibat sonucunda verimli bir sekilde ders çalisma neticelenir. YKS’ye hazirlanirken netlerin yükseldigini fark eder. Son 3 ayda özellikle yapilmasi gereken sey konularimiz bitmisse brans denemeleri çözmektir. Onun disinda haftada 2 tane denemeye girmek ve evde çalisiyorsa, sinif düzeyinde olacak denemelere girmelidir" dedi.

Kaynak: İHA