Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'umuza Hizmet Hizmetlerin En Sereflisidir'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul demek istiklal demektir, istikbal demektir. Istanbul’umuza hizmet hizmetlerin en sereflisidir. Bu aziz sehri korumak için yavrularimizi gelecege güven içerisinde yürütmenin kutlu bir gayret olduguna inaniyorum” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'umuza Hizmet Hizmetlerin En Sereflisidir'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Ümraniye’de düzenlenen Topagaci Kentsel Dönüsüm Projesi temel atma törenine katildi.

Programa Murat Kurum’un yani sira Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, TOKI Baskani Ömer Bulut, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, protokol konusmalariyla devam etti. Ardindan protokolün sahneye çikip butonlara basmasiyla ilk beton harci döküldü. Törende ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi.

“Onu size emanet ediyorum”

Törende konusan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Murat Kurum için, “Senelerce çalismasina sahit oldum. Bir evvelki bakanlik döneminde görevi devrettim, sonra da yeniden Murat kardesimden görevi devraldim. Istanbul’un muradi olacak kardesime basarilar diliyorum. Onu size emanet ediyorum. Çaliskanligina sahidiz, bu isleri bildigine sahidiz ve hakkiyla yapacagina da eminiz” diye konustu.



“Mülkiyet sorunlarini tek tek çözebilmek için sizlerle birlikte mücadele verdik”

IBB Baskan Adayi Murat Kurum ise, “Istanbul’la Ümraniye ile ilgili hayalleriniz olursa bu hayalleri de teker teker gerçeklestirirsiniz. Risksiz, afetlere hazir ve Istanbul’a giden yolun bir zincirini daha atmanin mutluluguyla buradayiz. Istanbul’da hiçbir annemiz, hiçbir evladimiz yastiga basini koydugunda huzursuz uyumasin istiyoruz. Buraya geldigimizde daha önce Ümraniye’deki imar problemlerine iliskin, buradaki kentsel dönüsüme iliskin vatandasimizin bizden ne talebi olduysa, biz o talebi gidermek için gece gündüz çalistik. Hekimbasi’nda is yapilacak, burada kentsel dönüsüme ihtiyaç var denildi, gidip orada kentsel dönüsüm baslattik. Mülkiyet sorunlarini tek tek çözebilmek için sizlerle birlikte mücadele verdik. Burada çocuklarimiz huzur içerisinde vakit geçirsin, ailelerimiz mutlu olsun dedik. Bugün 5 yilda 46 bini afet konutunu bitirmis, Istanbul’da 173 bin kentsel dönüsüm baslatmis, 365 bin sosyal konutu baslatmis, 81 ilde 72 milyon metrekareye millet bahçesi bitirmis ve 40 tarihi meydanin ihyasini yapmis bir anlayisla karsiniza geldim” dedi.



“Istanbul’umuza hizmet hizmetlerin en sereflisidir”

Istanbul’un istiklal demek oldugunu belirten Kurum, “Istanbul demek istiklal demektir, istikbal demektir. Istanbul’umuza hizmet hizmetlerin en sereflisidir. Bu aziz sehri korumak için yavrularimizi gelecege güven içerisinde yürütmenin kutlu bir gayret olduguna inaniyorum. Istanbul’un sevdalilari olarak deprem meselesini bir istiklal meselesi, bir milli güvenlik meselesi olarak görüp, bunun için kararli adimlarimizi atacagiz. Istanbul’umuzu kesinlikle depreme hazirlayacagiz. Bu riskli binalarda vatandaslarimizin oturmasini istemiyoruz. Bu mahallemizdeki kardeslerimiz IBB’nin 1 Nisan itibariyla her türlü hizmetini hissedecek. IBB, Topagaci’nin yarinlari için mücadele edecek. Biz afetlerde konutlarimizi nasil yapip bitirdiysek, milletimizle nasil el ele verdiysek Istanbul’da da 650 bin konutumuzu acilen dönüstürecegiz” seklinde konustu.



“Söz verdiysen o sözleri tutacaksin”

“230 kilometre metro sözü verip, bu süreçte sadece ve sadece 8 kilometre metro yaptilar” diyen Kurum, mevcut IBB yönetimini su sözlerle elestirdi:

“Bizim yapmis oldugumuz metro ihalelerini iptal ettiler. O da yetmezmis gibi gidip üstüne hafriyat döktüler. Tünellerimize beton döktüler. Simdi alelacele gidip ise baslama töreni yapiyorlar. Siz böyle bir tören duydunuz mu? Telaslilar, ne yapacaklarini bilmiyorlar. Murat ismini duydu mu sasiriyor. Hizmet nasil yapilirmis, eser nasil yapilirmis, Istanbul’a verilen vaatler nasil tutulurmus gelip ögrenecek. Sen hatirlamazsan, 31 Mart’ta da bu millet seni hatirlamaz. Söz verdiysen o sözleri tutacaksin. Isine geldi mi reklam bütçesini deprem bütçesinin iki kati harcamayi biliyorsun. Kendi menfaatini gördün mü oraya gidip çadir kurmayi biliyorsun. Isine geldi mi Istanbul’un kaynaklarini çarçur etmeyi biliyorsun ama sözlerini hatirlamiyorsun. Istanbul’a depremle ilgili konut yapacagim diyorsun, o konutlari yapmiyorsun. Ümraniye Topagaci sana 31 Mart’ta bunun cevabini verecek. Ayni deprem seferberlik planini yayinladilar, üç kere yayinladilar. Istanbullularin akliyla alay ettiler. Bunlarda eser üretme yok, hizmet etme yok, algi var. Algiyla deprem yönetilmez, algiyla ulasim problemi çözülmez. Bu siyaset üstü bir mesele.”
Kaynak: İHA