IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Tasdelen-Yenidogan-Alemdag Kavsagi Ile Çekmeköy Trafik Çilesinden Kurtulacak'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul’u, her geçen gün özledigi o güzel günlere bir adim daha yaklastiriyoruz. Tasdelen-Yenidogan-Alemdag Kavsagi ile Çekmeköy trafik çilesinden kurtulacak. Yine Eksioglu, Alemdag, Çatalmese, Nisantepe, Tasdelen, Sultançiftligi ve Güngören mahallelerimize girisleri çok daha kolaylastiracak” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Tasdelen-Yenidogan-Alemdag Kavsagi Ile Çekmeköy Trafik Çilesinden Kurtulacak'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan yapilan Çekmeköy-Tasdelen-Alemdag Köprülü Kavsagi açilis törenine katildi.

Edilen dualarin ardindan protokolün sahnede kurdele kesmesiyle birlikte açilis gerçeklestirildi.

Kurum’a konusmasi sirasinda vatandaslar alkislarla eslik etti. Törende ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla hatira fotografi da çektirdi.

“Istanbullularin 3 yilini trafikte heba ettiler”

Açilis töreninde konusan IBB Baskan Adayi Kurum, “Istanbul’umuz, son 5 yildir bu beceriksiz, liyakatsiz, tembel yönetimin elinde fetret dönemini yasiyor, çile çekiyor. Bu aziz sehir, bir avuç is bilmezin elinde heba ediliyor. Istanbullu hemserilerimiz artik algiyla, yalanla kendisini kandiranlari istemiyor. Mevcut CHP’li IBB yönetiminin Çekmeköy’e en ufak bir yatirim yaptigini gördünüz mü? Çekmeköy’ün en önemli sorunlarinin basinda trafik ve ulasim geliyor. IBB koca 5 yilda Çekmeköy’de tek bir yatirim yapti mi? Yapmazlar, öyle bir dertleri yok. Istanbullu kardeslerimiz artik trafik çilesiyle ugrasmak istemiyor. Istanbul gerçek belediyecilikle bulusturacak kadrolari hasretle bekliyor. Mevcut CHP’li yönetim bu milleti trafik çilesine, ulasim problemine mahkum etti. Istanbullularin 1 yilinin 288 saatini, ömrünün 3 yilini trafikte heba ettiler” seklinde konustu.



“Ise bile törenle basliyorlar”

Istanbul’daki ulasim sorunundan bahseden Kurum, mevcut IBB yönetimini, “Bugün metro ve metrobüs duraklarinda, üst geçitlerde her gün korku filmi yasaniyor. Birakin araç trafigini çözmeyi kilometrelerce uzayan yaya kuyruklarina yol açtilar. 5 yilda tek bir metro ihalesine çikamadilar. Mevcut CHP’li aday, yetmezmis gibi bir de rahmetli Kadir abi döneminde temelleri atilan metro projeleri için ‘temelini ben attim, sifirdan yaptim’ diye yalan söylüyor. Bu yari zamanli belediye baskaninin son 5 yilda yaptigi tek bir metro ihalesi yoktur. Açtim dedigi 47 kilometrelik metro hattinin sadece ve sadece 8 kilometresi bu dönemde yapilmistir. Bu yönetim 2019’da göreve geldiginde Mahmutbey-Mecidiyeköy hatti yüzde 99 tamamlanmisti. Dudullu Bostanci hattinin yüzde 70 tamamlanmisti, Rumeli Hisari Fünikülerin ise yüzde 50 tamamlanmisti. Yani bitirdigim dedigi proje sona gelmisti. Tüm bunlari söyleyince de hemen elleri ayaklari birbirine dolaniyor. Panikle gidip ise baslama töreni yaptilar. Böyle bir tören duydunuz mu? Ya açilis olur yada temel atip ise baslarsin. Ise bile törenle basliyorlar. Ortada ne temel var ne metro. Senin 4 yildir aklin neredeydi? Bu millet sana inanir mi? 4 yildir sen vatandasimizin ihtiyaçlarini görmezden geldin simdi alelacele ise baslama töreni yapiyorsun. Bu millet sana 31 Mart’ta yapmadigin islerin hesabini sandikta soracak. Bunlar Istanbul’u bir rant olarak görüyorlar. Kirklareli Belediye Baskan adayina ‘Istanbul’da sen aday olma, biz sana Istanbul’dan genel müdürlük verelim, daire baskanligi verelim’ diyor. Burasi senin babanin çiftligi degil ki. Bu isleri bu adamlar yapar mi, yapamaz mi diye bakmadan 5 yildir yönetmeye çalistin” sözleri ile elestirdi.



“Tasdelen-Yenidogan-Alemdag Kavsagi ile Çekmeköy trafik çilesinden kurtaracak”

Açilisi yapilan kavsagin bölgedeki trafik sorununu çözüme kavusturacagini dile getiren Kurum, “Bu beceriksiz, is bilmezler ne yaparsa yapsinlar, ne derse desinler. Istanbul’umuzun mevcut karmasasini en hizli, en verimli ve en ucuz sekilde gidermek için çalismaya dair projelerimiz var. Istanbul’u her geçen gün özledigi o güzel günlere bir adim daha yaklastiriyoruz. Tasdelen-Yenidogan-Alemdag Kavsagi ile Çekmeköy trafik çilesinden kurtulacak. Yine Eksioglu, Alemdag, Çatalmese, Nisantepe, Tasdelen, Sultançiftligi ve Güngören mahallelerimize girisleri çok daha kolaylastiracak. Böylece bölgedeki trafik sorunu çözüme kavusacak. Istanbul’da trafik yogunlugunu azaltmak için, bu projemizde oldugu gibi 1 Nisan itibariyle kollarimizi sivayip suan ki metro hattini 5 yilda iki katina çikaracagiz. Bizim bu sehre dair hayallerimiz var. Istanbul’umuzu hizmetlerimizle donatacagimiz o günleri iple çekiyoruz. Kapi kapi dolasacak, her gönle dokunacak ve 31 Mart’i hep birlikte muhtesem bir zaferle taçlandiracagiz” ifadelerini kullandi.

“Biz yapacagiz demiyoruz, yaptik diyoruz”

Açilista konusan Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, “2018 yilinda baslanan bir kavsak, 2019 yilinda IBB baskani gelip en kisa zamanda bitirecegim dedi.

5 yilin sonunda hangi noktada oldugunu bilmedigimiz bir çalisma. 8 ay önce o zaman bakanimiz su an adayimiz olan, Murat baskanimizla beraber Nisan ayinda temelini attigimiz ve kisa sürede bitirip hizmete açtigimiz kavsagimiz hayirli olsun. Biz yapacagiz demiyoruz, yaptik diyoruz. Farkimiz bu” dedi.

Törene Murat Kurum’un yani sira Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, siyasi parti ilçe baskanlari, Karayollari Genel Müdürlügü yöneticileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA