Baskan Aktas, Gaziakdemir Sakinleriyle Bulustu

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Gaziakdemir mahalle sakinleriyle bir araya gelerek bölgede planlanan kentsel dönüsüm projesi hakkinda fikir alisverisinde bulundu. Gaziakdemir’de görüsmelerin hala devam ettigini belirten Baskan Aktas, “Kentsel dönüsümle insanlarin eskiyen evlerini daha nezih, kaliteli ve saglam evlere dönüstürmeyi arzuluyoruz. Onlara ragmen asla bir sey yapmayacagimizi bilmelerini isterim” dedi.

Baskan Aktas, Gaziakdemir Sakinleriyle Bulustu
Saglam yapilari ve kentsel dönüsümleriyle dirençli bir Bursa için çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Yigitler ve Istanbul Caddesi’nin ardindan sehrin dört bir tarafinda süren kentsel dönüsüm çalismalarini da ‘uzlasi, yerinde dönüsüm ve genel mutabakat’ ilkeleriyle büyük hassasiyet içerisinde sürdürüyor. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, son dönemde Gaziakdemir Kentsel Dönüsüm Projesi’ üzerinden yapilan eylemler sebebiyle mahalle sakinleriyle istisarede bulunmak üzere bir araya geldi. Tarihi Belediye Binasi’nda gerçeklesen bulusmada, Baskan Aktas vatandaslarin görüslerini, taleplerini ve sikintilarini birebir dinledi.

“Ortak nokta bulmak istiyoruz”

Toplanti sonrasi açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’nin farkli bölgelerinde kentsel dönüsüm çalismalarinin hizla sürdügünü belirtti.

Bu çalismalarda görüsme süreçlerinin de oldugunu söyleyen Baskan Alinur Aktas, Gaziakdemir Mahallesi’nde de görüsmelerin devam ettigi bölgelerden birisi oldugunu ifade etti.

Bu dogrultuda kamuoyuna bazi yansimalarin oldugunu dile getiren Baskan Aktas, “Vatandaslarimizin arzu etmedigi, hosuna gitmeyen belirli rakamlar ve tekliflerle alakali konular gündeme geldi. Bizler de vatandaslarimizin sikintilarini birinci agizdan dinlemek için Gaziakdemir Mahalle sakini 10 vatandasimizla bir araya geldik. Yasadiklari sikintilari detaylica istisare ettik. Bizler de tekrar hesaplamalari yapacagiz. Taksitleri ne kadar uzatabilecegimizi, farkli bölgelerden yer verebilme gibi alternatifler üzerinde duracagiz. Amacimiz süreci hizlandirmak. Bizler, vatandasimizin basini sokabilecegi bir evi olsun istiyoruz. Kurumu da zarara ugratmadan vatandasa maksimum seviyede fayda saglayacak sekilde ortak nokta bulmak istiyoruz. Bu konularda da istisarelerde bulunduk. Ben vatandaslarimiza anlayislari için tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Kimseye ragmen herhangi bir sey yapmayiz”

Halkin huzurunu ve rahatini her zaman önemsediklerini dile getiren Baskan Aktas, kentsel dönüsümün ana gayesinin de bu oldugunu hatirlatti. Baskan Aktas, “Depremin çok konusuldugu ve çok yakindan hissedildigi bir ortamda kentsel dönüsümle insanlarin eskiyen evlerini daha nezih, kaliteli ve saglam evlere dönüstürmeyi arzuluyoruz. Bunun derdi ve hesabi içerisindeyiz. Istanbul Caddesi Besyol’da bunu yaptik. Yigitler-75. Yil’da bunu yaptik. Degirmenönü-Karapinar’da bunu yapiyoruz. Akpinar’da devam eden sürecimiz var. Insallah en kisa zamanda karsilikli çayimizi ve kahvemizi içerek davullu zurnali bir anlasma zeminini hep beraber saglariz. Genel mutabakat bizler için önemlidir. Onlara ragmen asla bir sey yapmayacagimizi bilmelerini isterim. Birkaç gündür vatandaslarimiz protestolarini ortaya koymak adina bazi eylemlerde bulundular. Ama bizim kimseye ragmen herhangi bir sey yapmadigimizi bilmelerini isterim. Bundan sonraki süreçte ayni anlayisla hareket edecegiz. Toplantimiz hayirlara vesile olsun” dedi.

Sicaksu Kentsel Dönüsüm

Bursa’da yüksek afet riski tasiyan Demiryolu alti bölgesinde bütüncül bir yaklasimla Gaziakdemir ve Sicaksu kentsel dönüsüm projelerini baslatan Büyüksehir Belediyesi, çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor. Sicaksu Bölgesi’nde hak sahipleriyle yüzde 100 uzlasiyla hayata gerçeklestirilen kentsel dönüsüm çalismalari, yer alti ve yer üstü olarak iki etap halinde devam ediyor. Proje alaninda güçlü altyapi için BUSKI tarafindan bölgede olusacak yeni yapilasmanin ihtiyacini karsilayacak sekilde 600 metrelik kanalizasyon ve 170 metrelik yagmur suyu hatti imalati yapiliyor. Toplam 52 bin metrekare alani kapsayan kentsel dönüsüm için önemli bir mesafe alinirken, alana 690 adet konut ve 92 adet dükkân insa edilecek. Yola cepheli 25 bin metrekare alana ise Termal Kür Merkezi kazandirilacak. Özel sektör marifetiyle yaptirilacak projede, ‘Batik Hamam’ da restore edilecek. Proje çerçevesinde termal tesis binasi, kür oteli, fizik tedavi merkezi ve yesil alanlar olusturulacak.

Gaziakdemir Kentsel Dönüsüm

Gaziakdemir Bölgesi’ndeki toplam 153 bin 500 metrekare büyüklügündeki proje alaninda 655 adet bina, 2 bin 200 bagimsiz bölüm ve bin 690 hak sahibi bulunuyor. Projeyle bölgeye 2 bin 500 adet konut ve 300 adet dükkân insa edilmesi hedefleniyor. Büyük bir mutabakatin saglandigi kentsel dönüsüm projesinde önemli bir mesafe de alindi.
Kaynak: İHA