4 Bin 500 Kilometre Yürüyen Mohamed'in Hedefi 'Kabe'

Mekke’ye ulasmak için Paris’ten yola çikan Mohamed 4 bin 500 kilometrelik yürüyüsün ardindan Kayseri’de mola verdi. Mohamed, toplamda 7 bin kilometre yürüyerek hedefi olan Mekke’ye ulasacak.

4 Bin 500 Kilometre Yürüyen Mohamed'in Hedefi 'Kabe'
Paris’te bulunan Eyfel Kulesi’nden, Mekke’ye ulasmak üzere yaya olarak yola çikan 28 yasindaki Tunuslu Mohamed Boulabiar, 6 ayda 4 bin 500 kilometre yol kat etti. 4 bin 500 kilometrelik yürüyüsün ardindan Kayseri’de 1 günlük mola veren Mohamed, daha sonra Gaziantep’e yürüyerek buradan uçakla Umman’a geçecek. Mohamed Umman’dan yürüyerek Mekke’ye ulasacak. Hacca uçakla gitmenin çok kolay olacagini söyleyen Mohamed Boulabiar, o nedenle yürümeyi tercih ettigini söyledi.

Zorluklari yasayinca hacdan daha çok haz alinacagini söyleyen Mohamed, “Paris’ten yola çiktim. Istikametim Suudi Arabistan’a yani Mekke’ye. Atalarimizin yaptigi gibi bende Mekke’ye yürüyerek gitmek istedim. Hacca zaten uçakla gidersek, çok kolay olur ve bu duygulari alamayiz. O yüzden yürüyerek giderek, zorluklari yasayinca onun hazzini daha çok hissederiz. O nedenle ben böyle bir karar aldim. Bu kadar fazla yürümeye ‘kolay ya da zor’ demem. Bu benim çocuklugumda bir hayalimdi. Yeni ülkeler kesfediyorum. Yeni insanlarla tanisiyorum. Bu benim için çok büyük bir mutluluk. Paris Eyfel Kulesi’nden buraya kadar 4 bin 500 kilometre yürüdüm. Toplam yürüyüs mesafesi 7 bin kilometre insallah hepsini tamamlayacagim. Suriye’den geçemeyecegim için çok üzgünüm. Benim planlarim öyle degildi ama yapacak bir sey yok. Gaziantep’e kadar devam edecegim. Oradan Umman uçagina binecegim. Umman’dan da yürümeye devam edecegim. Hayallerinizin arkasindan kosun. Eger cesur olursaniz, eger güçlü olursaniz ve kendinize de inanirsaniz her seyi yapabilirsiniz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA