Kara Harp Okulu Ögrencileri Anitkabir'i Ziyaret Etti

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu ögrencileri, Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girisinin 125’inci yil dönümü dolayisiyla Anitkabir’i ziyaret etti.

Kara Harp Okulu Ögrencileri Anitkabir'i Ziyaret Etti
Kara Harp Okulu Komutani Tümgeneral Gültekin Yarali baskanligindaki heyet, Aslanli Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk birakip, saygi durusunda bulundu. Daha sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçen Tümgeneral Yarali, Anitkabir Özel Defteri’ni imzaladi. Yarali, deftere sunlari yazdi:

“En Büyük Harbiyeli, Ulu Önder Atatürk, kurmus oldugunuz Cumhuriyetimizin yüzüncü yilini yasadigimiz bu günlerde ilim ve irfan yuvasi Kara Harp Okulu’na katilisinizin 125’inci yil dönümünü kutlamanin gururunu ve heyecanini bir kez daha dile getirmek üzere huzurlarinizda olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ülkesine ve milletine gönülden bagli, askerlik meslegini bir yasam tarzi olarak benimsemis Harbiyeliler; yüce milletimize bugünün ve gelecegin Türk Silahli Kuvvetleri’ne hizmet etme yarisina baslamak için büyük bir azim ve kararlilikla egitimlerine devam etmektedirler. Kuruldugu 1834 yilindan bugüne silahli kuvvetlerimize nice kahraman subaylar yetistiren Harbiye; en zor kosullarda bile dogru karar verip birligini en mükemmel sekilde sevk ve idare edebilecek, sadece çagi yakalamakla yetinmeyip, çagindaki askeri gelismelere yön verebilecek lider subaylar yetistirebilmek maksadiyla kendini gelistirmekte ve gece gündüz durmadan büyük bir azimle çalismaktadir. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu mensuplari olarak yüregimizde tasidigimiz vatan ve millet sevgisi, baris ve güvenligin teminati caydirici gücümüz ve üstün disiplin anlayisimiz artarak devam ederken, asil milletimizin gururu olmaya devam edecegiz. Siz ebedi uykunuzda huzur içinde yatiniz. Yüce Atatürk, bu duygularla manevi huzurunuzda saygi ile egiliyoruz. Ruhunuz sad olsun.”
Kaynak: İHA