Murat Kurum Açiklamasi 'Ülkemizin Dört Bir Yanini Nasil Demir Aglarla Ördük'

AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, "Ülkemizin dört bir yanini nasil demir aglarla gördüysek, sehirlerimizi nasil yüksek hizli trenlerle birbirine bagladigiysak bugün de böylesine dev bir ulasim yatirimiyla Istanbul’umuzun trafigini ve ulasimini rahatlatiyoruz. Istanbullu hemsehrilerimiz artik algiyla, yalanla kendisini kandiranlari istemiyor. Çesme açilisindan, heykel açilisindan öteye gidemediler. Istanbul’umuz özlemle gerçek belediyeciligi bulusturacak kadrolari bekliyor. Çünkü mevcut Cumhuriyet Halk Partili yönetim Istanbul’a, Istanbullularin hayrina dokunacak tek bir eser üretmedi” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Ülkemizin Dört Bir Yanini Nasil Demir Aglarla Ördük'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Bakirköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bagcilar Kirazli Metro Hatti Açilis törenine katildi.

Bagcilar’da muhtesem bir cosku oldugunu söyleyerek konusmasina baslayan Kurum, "31 Mart’ta hep beraber kazanacagiz, hep beraber çalisacagiz, hep beraber Istanbul’un bu fetret dönemini bitirecegiz. Yeniden dirilisini, yeniden yükselisini hep beraber baslatacagiz. Bugün burada büyük bir mutluluk var. 2 hafta önce Sirkeci-Kazliçesme metro hattimizi sizlerin hizmetine sunduk. Simdi de Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Bakirköy ve Bagcilar’i ilk kez rayli sistemle birbirine bagliyoruz. Bakirköy Sahil-Bagcilar-Kirazli metro hattini hemsehrilerimize armagan etmenin mutlulugunu, gururunu, onurunu yasiyoruz" dedi.



"Ülkemizin dört bir yanini nasil demir aglarla ördük"

Istanbul’da trafik sorununu çözmek için yatirimlara devam ettiklerini ifade eden Kurum, "Ülkemizin dört bir yanini nasil demir aglarla ördüysek, sehirlerimizi nasil yüksek hizli trenlerle birbirine bagladigiysak bugün de böylesine dev bir ulasim yatirimiyla Istanbul’umuzun trafigini ve ulasimini rahatlatiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde ‘Türkiye Yüzyili’nin ‘Çilesiz Istanbul’unun en önemli adimlarindan biri olan Bakirköy Sahil-Bagcilar-Kirazli metro hattimiz Bagcilar’imiza, Bakirköy’ümüze, Istanbul’umuza hayirli, ugurlu olsun" seklinde konustu.



"Çesme açilisindan, heykel açilisindan öteye gidemediler"

Istanbul’un son 5 yilda fetret dönemini yasadigini belirten Kurum, CHP’li yönetimin eser üretmedigini söyledi.

Istanbul’un trafik ve kentsel dönüsüm çilesine dikkat çeken Kurum, "Adayligimiz açiklandigi günden bu yana 964 mahallemizde, 100 binlerce vatandasimizla kucaklastik, hasbihal ettik. Maalesef bu aziz sehir bir avuç is bilmezin, bir avuç beceriksizin elinde heba ediliyor. Istanbullu hemsehrilerimiz artik algiyla, yalanla kendisini kandiranlari istemiyor. Istanbullu hemsehrilerimiz artik deprem korkusuyla yasamak istemiyor. ‘Risksiz Istanbul’ istiyor, trafik çilesiyle ugrasmak istemiyor. ‘Çilesiz Istanbul’ istiyor. Evine huzurla, isine mutlulukla gitmek istiyor. Proje istiyor, eser istiyor, hizmet istiyor. Bunlarin yaptigi isleri görüyorsunuz. Çesme açilisindan, heykel açilisindan öteye gidemediler. Istanbul’umuz özlemle gerçek belediyeciligi bulusturacak kadrolari bekliyor. Çünkü mevcut Cumhuriyet Halk Partili yönetim Istanbul’a, Istanbullularin hayrina dokunacak tek bir eser üretmedi. Bu milleti trafik çilesine, ulasim problemine mahkum ettiler. Istanbullularin bir yilinin 288 saatini çaldilar, ömrünün 3 buçuk yilini trafikte heba ettiler’’ ifadelerini kullandi.

"Metro ve metrobüs duraklarinda, üst geçitlerde korku filmlerini aratmayan sahneler yasiyoruz"

Toplu tasimadaki sorunlara dikkat çeken Kurum, "Bugün metro ve metrobüs duraklarinda, üst geçitlerde artik her geçen gün korku filmlerini aratmayan sahneler yasiyoruz. Birakin araç trafigini çözmeyi, kilometrelerce uzayan yaya kuyruklarina yol açtilar. Iste bu ‘Istanbul’un yalancisi’ Belediye Baskani hiçbir çözüm üretmedigi gibi temelini bizim rahmetli Kadir Abimizin attigi, büyük bir kismini bizim bitirdigimiz metro projelerini ‘ben yaptim’ diye ortalarda dolasiyor. Ama milletimiz bu yalancilara, bu beceriksizlere, bu liyakatsizlere ‘Sadece Istanbul’ diyecek. ‘Yeniden Istanbul’ diyecek ve 31 Mart aksami onlara sandikta gereken cevabi Bagcilar verecek, Istanbul verecek" dedi.



"Istanbullulara söz; mevcut 328 km metro hattini 5 yil içinde 650 km’ye çikaracagiz"

Cumhurbaskaninin huzurunda Istanbullulara söz veren Kurum, "Biz sadece milletimizin sözüne kulak verecek, sadece milletimizin emrinde olacagiz. Istanbul’umuzu 1 Nisan’dan itibaren tarihin en büyük ulasim yatirimlariyla bulusturacagiz. Istanbul’umuzun kayip 5 yilini milletimizle birlikte telafi edecegiz. O verdikleri sözleri yerine getirmeyenlerden, Istanbul’a yalan söyleyen, bu sehrin 5 yilini çalanlardan tek tek 31 Mart aksami hesap soracagiz. Bu milletin paralarini çarçur edenlerden, ‘Israfi bitirdik’ deyip tabelalara 350 milyon lira reklam parasi harcayanlardan, iki günlük konsere 550 milyon lira harcayanlara 31 Mart aksami Bagcilar’imiz, Istanbul’umuz sandikta öyle bir cevap verecek ki tüm Istanbul konusacak, öyle bir cevap verecek ki tüm Türkiye konusacak. Size söz, ben bakanligim döneminde, genel müdürlügün döneminde nasil çalistiysam Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Elazig’da, Malatya’da, Izmir’de, Kastamonu’da, Bartin’da, Giresun’da o sellerde milletimizin elini nasil siki siki tuttuysak, asrin felaketi 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun insasini baslattiysak, Istanbullulara söz; mevcut 328 km metro hattini 5 yil içinde 650 km’ye çikaracagiz. Istanbul’da metro gitmeyen ilçe kalmayacak. Her 2 yakaya metro hatlariyla, yapacagimiz tünellerle, kavsaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs hatlariyla, Istanbullulari hem yalandan hem trafik çilesinden tamamen kurtaracagiz.’’ sözleriyle konusmasina devam etti.

"5 yildir o ehliyetsizligin, liyakatsizligin pençesinde kivranan Istanbul’umuzu gerçek belediyecilikle tanistiracagiz"

Istanbul’a dair hayalleri ve hedefleri oldugunu belirten Kurum, “Tam 20 gün kaldi. Istanbul’umuzu eserlerimizle, hizmetlerimizle donatacagimiz o günleri sabirsizlikla bekliyoruz. Insallah kapi kapi dolasacak, her gönüle girecek ve Cumhurbaskanimizin liderliginde, muhtesem bir zaferle 31 Mart’ta herkese cevap verecegiz. 5 yildir o ehliyetsizligin, liyakatsizligin pençesinde kivranan Istanbul’umuzu gerçek belediyecilikle tanistiracagiz. Bunu da Istanbul’un kadinlariyla, Istanbul’un gençleriyle, Istanbullu hemsehrilerimizle birlikte yapacagiz. Bu alani dolduran, bu olanda bu coskuyu olusturan kardeslerimizle birlikte yapacagiz” dedi.

Murat Kurum, “Türkiye’nin ulastirma vizyonunu çizen Sayin Cumhurbaskanimiza sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Abdulkadir Uraloglu’na, tüm mimar mühendis kardeslerimize, isçi kardeslerimize çok tesekkür ediyor, Bagcilar’imizin metro hatti hayirli olsun diyor sizleri sevgiyle saygiyla selamliyor, Allah’a emanet ediyorum” sözleriyle konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA