Izmir'de Mübarek Ramazan Ilk Teravih Ile Basladi

Izmir’de vatandaslar Ramazan ayinin ilk teravih namazini kilmak için camilere akin etti. Vatandaslar Ramazan ayina erismenin sevincini yasarken, Filistin halki için de dua edeceklerini söyledi.

Izmir'de Mübarek Ramazan Ilk Teravih Ile Basladi
On bir ayin sultani Ramazan ayini karsilayan vatandaslar, Izmir’de teravih namazi kilmak için camileri doldurdu. Izmir Hisar Camii’ne gelen küçük büyük her yastan vatandas, önce din görevlileri tarafindan Ramazan ayinin önemini anlatan vaazi dinledi. Daha sonra okunan Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan ilk teravih namazi eda edildi.

Dualar Filistin halkiyla

Vatandaslar Ramazan ayina kavusmanin sevincini yasarken, Israil saldirisi altinda olan Filistin halki için de dua edeceklerini söyledi.

Mehmet Ercan adli vatandas, "Yas 65 olunca biraz daha önem gösteriyoruz ibadetlerimize. Allah güç kuvvet verdikçe de her gün namazimizi kilip, orucumuzu tutacagiz. Yaklasik 30 senedir hiç aksatmiyorum, bu Ramazan ayinda da oruçlarimizi tutacagiz insallah" dedi.

Yavuz Tok adli vatandas ise, "Yeniden Ramazan ayina kavustugumuz için çok sükür. Tüm Islam aleminin Ramazan ayini kutluyorum. Kalbimiz de Filistin halkinin yaninda, daha da aksiyonlu tepkiler göstermemiz gerekiyor. Bu Ramazan ayinda da dualarimiz Filistinli kardeslerimizle olsun" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA