Tokat'ta Günebakan Köyündeki Heyelan Afeti Için 1 Milyon 188 Bin TL Acil Yardim Aktarildi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Günebakan Köyü’nde meydana gelen heyelan afeti sonrasinda Tokat Valiligi’ne 1 milyon 188 bin TL’nin aktarildigini duyurdu.

Tokat'ta Günebakan Köyündeki Heyelan Afeti Için 1 Milyon 188 Bin TL Acil Yardim Aktarildi
Tokat’in Niksar ilçesine bagli Günebakan köyünde yasanan heyelan nedeniyle Içisleri Bakani Ali Yerlikaya sosyal medya hesabindan paylasim yapti. Paylasimda yasanan afet nedeniyle 1 milyon 188 bin TL’nin Tokat Valiligine aktarildigi bilgisi yer aldi.

Tokat ili Niksar ilçesi Günebakan köyünde yasanan heyelan afeti nedeniyle meydana gelen zararin telafisi için bu paranin gönderildigini ifade eden Bakan Yerlikaya, “Tokat ilimiz Niksar ilçemiz Günebakan Köyünde 3-4 Subat tarihlerinde heyelan meydana gelmis; heyelan sonucu 40 konut, 15 ahir, 7 samanlik, 7 depo, 4 is yeri ve 1 cami etkilenmisti. Heyelanin yasandigi bölge 16 Subat tarihinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmis ve 40 konut tedbir amaçli bosaltilmisti. Konutlari zarar gören vatandaslarimizin acil ihtiyaçlarinin giderilmesi amaciyla AFAD Baskanliginca Tokat Valiligine 1 Milyon 188 bin TL acil yardim ödenegi gönderilmistir. Heyelandan konutlari etkilenen afetzedelerle ilgili hak sahipligi ve yer seçim çalismalari devam etmekte. Hak sahipligi çalismalari tamamlandiktan sonra en kisa zamanda konutlar vatandaslarimiza teslim edilecek. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dendi.
Kaynak: İHA