Murat Kurum'dan STK Ziyareti Açiklamasi '31 Mart Seçimleri Tüm Dünya Mazlumlarinin Umutla Bekledigi Bir Seçimdir'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Fatih’te gerçeklestirdigi STK ziyaretinde, "31 Mart seçimleri sadece Istanbul’u ilgilendiren bir seçim degildir. 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarinin umutla bekledigi bir seçimdir. Istanbul, dünyadaki mazlumlar için her zaman o ön safta yer alacak. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Gazze’deki o çocuklarin elinden tutacak” dedi.

Murat Kurum'dan STK Ziyareti Açiklamasi '31 Mart Seçimleri Tüm Dünya Mazlumlarinin Umutla Bekledigi Bir Seçimdir'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Fatih’te bulunan Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi’ni ziyaret etti. Kurum’a ziyareti sirasinda Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan ve AK Parti Fatih Ilçe Baskani Yakup Yasa eslik etti. Kurum, ziyaret sonrasi basin açiklamasi yaparak gazetecilerin sorularini yanitladi.

Ziyareti sonrasinda konusan Kurum “Vakiflar özünde yardimlasma ve dayanisma duygusu barindiran milletimizin yaninda olma anlayisidir. Gerek yetimlerimizin, gerek depremde zarar görmüs vatandaslarimizin her zaman yaninda olmustur. Afganistan’a Türkiye’den tohum götürüp oradaki kardeslerimize bir nevi balik tutmayi ögreterek, kendi ekmeklerini, gidalarini yetistirmesini sagladi. Somali’de yerin metrelerce altindan su çikararak orada yasayan kardeslerimize insani bir yardimi ulastirmak amaciyla çalisan bir kurulusumuzdur" dedi.

Depremlerde ve sellerde STK personelleri ve arama kurtarma ekipleriyle omuz omuza çalistiklarini belirten Kurum, "1 Nisan sabahi IBB olarak STK ve vakiflarimizla birlikte bugüne kadar yapmis oldugumuz çalismalari daha güçlü bir sekilde yapacagiz. Bugün Kudüs’te yasayan kardeslerimize insani yardimi götüren kardeslerimiz buradalar. IHH demek depremzede kardeslerimizin yardimina ulasmak demek. Bugün Kudüs’teki o yavrularimizin Türkiye’den bekledigi o sevgi ve sefkati STK’lar ve devletimizle vermeye çalisiyoruz. Burada olsak da gönlümüz ve kalbimiz Kudüs’te Gazze’dedir. Buradan bir kez daha Gazze’deki katliami lanetliyorum. Elbet bir gün Kudüs’ün yüzü gülecek. Elbet bir gün Gazze’deki kardeslerimiz dogan günese ülkeleri için birlik beraberlik içerisinde bakacaklar. Elbet bir gün Hanzala’daki kardeslerimizin yüzü gülecek. Biz Türkiye olarak Kudüs ve Gazze’yi asla yalniz birakmayacagiz. Ne pahasina olursa olsun Gazze’nin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz. Katil Israil’i de buradan bir kez daha lanetliyorum” dedi.



“31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarinin umutla bekledigi bir seçimdir”

1 Nisan’dan itibaren STK’larla is birligi içerisinde çalismaya baslatacagini belirten Kurum, “Biz her zaman insani ve vicdani tarafta, mazlumun yaninda olduk. Milletimiz, o yardim bekleyen kardeslerimize yardim elini uzatmamizi bekliyor. Istanbul bizim göz bebegimiz. Istanbul olmazsa Türkiye olmaz. Türkiye olmazsa dünya mazlumlarinin yüzü gülmez. 31 Mart seçimleri bu yüzden bu kadar önemli ve kritik bir seçimdir. 31 Mart’ta bir tarafta Gazze’ye yardim ulastirmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarliklarla kapi arkasinda ülkenin birligine beraberligine kastedenler var. 31 Mart seçimleri sadece Istanbul’u ilgilendiren bir seçim degildir. 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarinin umutla bekledigi bir seçimdir. Istanbul dünyadaki mazlumlar için her zaman o ön safta yer alacak. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Gazze’deki o çocuklarin elinden tutacak. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Kudüs’teki o yavrularimizin gelecegini insa edecek. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Afganistan’da, Somali’de bekleyen o umutlari yesertecek. Bu çalismalari çok daha güçlü bir sekilde 1 Nisan sabahi bütün STK’larimizla birlikte yapacagiz. Hiçbir zaman aklimiz deprem bölgesinden ayrilmayacak. Gönlümüz hiçbir zaman Kudüs’ten, Filistin’den ayrilmayacak. Istanbul’umuzun güzel gelecegini hep birlikte insa edecegiz” seklinde konustu.



“Lojistik merkez sayimizi 1’den 7’ye çikaracagiz”

Olasi Istanbul depremi için hazirliklar yapan STK’larin çalismalarina destek verip vermeyecegini soran gazetecinin sorusunu yanitlayan Kurum, “Biz yaklasik 3 ay önce de kiymetli baskanimizla bir araya geldigimizde konustuk. Istanbul’da bir tane afet lojistik merkezi var. Afet farkindalik akademisini kuracagiz. Lojistik merkez sayimizi 1’den 7’ye çikaracagiz. STK’larimizla bu egitim merkezlerinin sayisini arttiracagiz. Arama kurtarma ekiplerimiz, yemek iase hizmetleri, barinma ihtiyaçlarinin giderilecegi çalismayi yapmamiz lazim. Deprem toplanma alanlarinda o altyapiyi hep birlikte hazirlayacagiz. olasi problemlerde hazirlikli olacagiz. Depremle ilgili kalici mücadeleyi vermek durumundayiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA