Osmaniye'de Yerinde Dönüsüm Projesinde Insaatlar Yükseliyor

Depremin vurdugu Osmaniye’de, Yerinde Dönüsüm Projesi’nden faydalanan depremzedelerin yaptirdigi konutlar yükseliyor.

Osmaniye'de Yerinde Dönüsüm Projesinde Insaatlar Yükseliyor
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin depremin etkiledigi 11 ilin hizla ayaga kaldirilmasi ve afetzedelerin evlerine kavusmalari için hayata geçirdigi Yerinde Dönüsüm Projesi’ne basvurular devam ediyor. Osmaniye’de e-devlet üzerinden bugüne kadar 5 bin 863 konut, 977 isyeri için yerinde dönüsüm müracaati yapildi. Osmaniye’de yapi ruhsati ve insaat izni alinan yapilarin insaati devam ediyor. Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, ’’Yerinde Dönüsüm’’ Projesi çerçevesinde Bahçe Ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde yapimi devam eden binanin insaatinin ziyaret etti. Ziyarette Bahçe Kaymakami Aziz Kayabasi, Bahçe Belediye Baskani Ibrahim Baz, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk de yer aldi.

Osmaniye’de yerinde dönüsüm projesi hakkinda bilgi veren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, “Ilimizde Yerinde Dönüsüm projesi kapsaminda, e-Devlet sistemi üzerinden yapilan ön basvuru sayisi; 5.863 konut ve 977 isyeri olmak üzere toplam 6.840’dir. Ilimizde yapi ruhsati ve insaat izni alinan yapi sayisi 45 olup basvurular devam etmektedir. Bahçe ilçesinde Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ve su an ziyaret edilen insaat zemin arti bir katli 199 m2 alana sahip olup, Ilimizde Yerinde Dönüsüm Projesi kapsaminda insasina baslanilan ikinci yapidir" dedi.

Osmaniye’nin toparlanip eski günlerine dönmesi için bu projenin çok önemli oldugunu belirten Vali Erdinç Yilmaz, “Bahçe Ilçemizde Yerinde Dönüsüm Projesi çerçevesinde yapilan binada incelemelerde bulunduk. Yerinde dönüsümü gerçeklestiren hemserimize tesekkür ediyorum, çok da hizli baslamis, bitirmek üzere. Bütün hemserilerimizin Yerinde Dönüsümden yararlanmasinin, bu projenin bir an evvel hayata geçirilmesinin Osmaniye’miz adina, bütün Ilçelerimiz adina, hemserilerimiz adina çok önemli bir firsat oldugunu düsünüyorum. Bu firsati iyi degerlendirmelerini istiyorum. Burada yapacaklari yerinde dönüsümde 1 daire için 750.000 hibe, 3 daireye kadar da her ayri daire için 750.000 olmak üzere kredi verilmektedir. Kredinin sartlari da aslinda hibe gibidir. Bu imkani hemserilerimiz degerlendirsin. Osmaniye’mizin toparlanmasi anlaminda da hizla harekete geçip bitmesi çok önemli. Osmaniye’mizde, Ilçelerimizde basladi.

Hemserilerimizin daha hizli davranip baslamalarinin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Yerinde dönüsümü gerçeklestiren hemserimizi de tebrik ediyorum. Hayirli, ugurlu olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

Yerinde Dönüsüm Projesi çerçevesinde insaati gerçeklestiren Yasin Arik, "Allah razi olsun Devletimizden, böyle bir imkan tanidi bize. Sayin Baskanimdan, sizlerden, müdürlerimizden hepinizden Allah razi olsun. Çok güzel bir imkan, herkesin faydalanmasini isterim" dedi.

Kaynak: İHA