Bakan Göktas, Aile Ve Gençlik Fonu'na Basvuru Sartlarini Açikladi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, pilot olarak deprem bölgesinde uygulanmaya baslayacak Aile ve Gençlik Fonu için basvurularin 15 Subat’ta baslayacagini belirterek, “Ilerleyen süreçte ise programi tüm gençlerimizi kapsayacak sekilde bütün Türkiye’de yayginlastiracagiz. Programin ekonomik destek kismi ile basvurusu onaylanan kisilere toplam 48 ay vadeli, 2 yili geri ödemesiz 150 bin lira kredi destegi sunulacak. Fonda biriken para ile orantili sekilde süreci yürütecegiz” dedi.

Bakan Göktas, Türkiye’nin onur konugu oldugu "Çok Boyutlu Sosyal Kalkinma Için Arap Forumu" dolayisiyla geldigi Katar’in baskenti Doha’da çesitli ziyaretler gerçeklestirdi. Katar Türk Birlesik Müsterek Kuvvet Komutanliginda Mehmetçik ile bir araya gelen Göktas, komutanliga gelisinde tören mangasini selamladi. Daha sonra birlik komutanindan faaliyetlere iliskin brifing alan Bakan Göktas, personelle bir araya geldi.

Mehmetçigin Katar’da üstlendigi görevle iki ülke arasindaki is birligini pekistirdigini dile getiren Bakan Göktas, "Katar’da yürüttügünüz misyon, bölgesel istikrar ve güvenligin saglanmasinda kilit bir role sahiptir. Bu nedenle her birinizin çabasi takdire sayandir. Göreviniz, sadece askeri bir vazife degil, ayni zamanda iki ülke arasindaki dostane iliskilerin bir simgesi olarak önem tasimaktadir. Hem bölgesel hem de global düzeyde baris ve istikrarin korunmasi için yaptigimiz katkilar, Türkiye’nin dünyadaki konumunu güçlendiriyor" dedi.

Daha sonra birlikte düzenlenen bayrak törenine katilan Bakan Göktas, buradan Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ne geçti. Merkezde çalismalara iliskin bilgi alan Göktas, Katar’da yasayan vatandaslar ve ögrencilerle de bir araya geldi.

Onur konugu Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, ziyaretlerinin ardindan açiklamalarda bulunarak, gündeme iliskin sorulari yanitladi. Çok Boyutlu Sosyal Kalkinma Için Arap Forumu çerçevesindeki temaslarinin sorulmasi üzerine Göktas, ailenin korunmasi ve güçlendirilmesine yönelik uygulamalardan dolayi Türkiye’nin forumun onur konugu oldugunu vurguladi. Forum sonucunda kabul edilen Doha Deklarasyonu’nda bu konudaki çalismalarindan dolayi Türkiye’ye tesekkür edildigini ifade eden Göktas, Katar, Filistin, Misir ve Ürdünlü mevkidaslariyla da görüstügünü söyledi.

Bakan Göktas, “Iliskilerimizi gelistirmek, sosyal hizmet alaninda is birligimizi artirmak, ailenin güçlendirilmesine yönelik uluslararasi alanda ortak bir dil olusturmak konusunda görüs birliginde oldugumuzu bir kez daha gördük. Is birligimizi daha da artirmak konusunda mutabakata vardik” ifadelerini kullandi.

Israil’in Filistin’e yönelik insanlik disi saldirilarinin da görüsmelerin bir diger konusunu olusturdugunu aktaran Göktas, “Bir an önce ateskesin saglanmasina ve insani yardimlarin bölgeye sinirlandirilmadan ulastirilmasina yönelik görüsmelerimizi ve birlikte yapilabilecek konulari ele aldik” dedi.



Aile ve Gençlik Fonu’na basvurular 15 Subat’ta basliyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Aile ve Gençlik Fonu’na basvurularin baslayacagina yönelik açiklamasi hatirlatilarak, basvuru sartlarina iliskin soru üzerine Bakan Göktas, basvurularin 15 Subat’tan itibaren alinmaya baslayacagini belirtti.

Basvuru için Bakanligin "aile.gov.tr" internet sitesini isaret eden Bakan Göktas, sunlari söyledi:

“Cumhurbaskanimizin vizyonu dogrultusunda olusturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için sartlari özellikle esnettik, farkli tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farkli projelerine destek olmayi hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adimi atacak gençlerimize faizsiz kredi imkani sunacagiz. Gençlerimiz bu destekle ayni zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Ilerleyen süreçte ise programi tüm gençlerimizi kapsayacak sekilde bütün Türkiye’de yayginlastiracagiz. Programin ekonomik destek kismi ile basvurusu onaylanan kisilere toplam 48 ay vadeli, 2 yili geri ödemesiz 150 bin lira kredi destegi sunulacak. Fonda biriken para ile orantili sekilde süreci yürütecegiz.”

Basvuru sartlarinin sorulmasi üzerine Göktas, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanligimizin evlilik öncesi sunacagi egitim ve danismanlik hizmetinden yararlanmalari ve evlenmelerinin ardindan sunulacak egitim ve danismanlik hizmetlerinden yararlanmayi taahhüt etmeleri gerekiyor” karsiligini verdi.

Basvuru için gerekli diger sartlarin da yakin zamanda açiklanacagini belirten Göktas, “Bu fonla Türkiye’nin yeralti zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin gelecegine yatirim yapacak, onlarin hizmetine sunacagiz” dedi.



"Bu protokol çerçevesinde dizi yapimcilari ve medya sektörü temsilcileri ile 29 Subat’ta önemli bir toplanti gerçeklestirecegiz"

Dizilere yönelik tartismalarin ardindan "dizi yapimcilari ile bir araya gelecegi yönündeki" açiklamasi hatirlatilarak, bu konudaki son durumun sorulmasi üzerine Bakan Göktas, Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde güçlü kadin, güçlü aile, güçlü Türkiye yolunda kararlilikla ilerlediklerini belirtti.

Aileyi "medeniyetin kilit tasi" olarak nitelendiren Göktas, sunlari söyledi:

“Dünya genelinde yaslanan nüfus, dogurganligin düsmesi ve demografik tehditler söz konusu. TÜIK’in son verilerinde ülkemizde de azalan dogurganlik ve yaslanan nüfustan bahsediliyor. Bu kapsamda ailenin her türlü tehdit ve tehlikeden korunmasi için önemli çalismalar yürütüyoruz. Aile Egitim Programi, Evlilik Öncesi Egitim Programlari ve aile danismanligi gibi hizmetlerimizi yayginlastirarak koruyucu ve önleyici bir yaklasim ortaya koyuyoruz. Son olarak aile konusunu detayli ele aldigimiz ‘Aile Çalistaylari’ni 81 ilde gerçeklestirdik. Yogun bir katilimla Aile Surasi’ni gerçeklestirdik. Tüm bu çalismalarimizin tespitlerini ilgili paydaslarla paylasmak ve istisare etmek için çesitli toplantilar planliyoruz. Bu tespitler isiginda eylem planimizi hazirliyoruz.”

RTÜK ile Ailenin Korunmasi ve Güçlendirilmesine Yönelik Is Birligi Protokolü imzaladiklarini hatirlatan Göktas, söyle devam etti:

“Bu protokol çerçevesinde dizi yapimcilari ve medya sektörü temsilcileri ile 29 Subat’ta önemli bir toplanti gerçeklestirecegiz. Akademisyenlerin de katilacagi toplantida hassasiyetlerimizi aktaracagiz, sorunlari beraberce ele alacagiz ve gerekli adimlari atacagiz. Bu sene 15 Mayis’ta BM’nin Aile Günü ilaninin 30’ncu yilini kutlayacagiz. Ailenin korunmasi ve güçlendirilmesine yönelik çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor."
Kaynak: İHA