Sehit Savci Kiraz'in Babasi Açiklamasi 'Bilsinler Ki Bu Milleti Yildiramazlar'

Istanbul Adliyesi önündeki terör saldirisi girisimiyle ilgili konusan Sehit Cumhuriyet Savcisi Mehmet Selim Kiraz’in babasi Hakki Kiraz, "Haberi görünce içimiz gitti, hanimla birbirimize baktik, tekrar 31 Mart 2015’e gittik. Oglumuz gözümüzün önüne geldi. Bir canimiz varsa veririz, bin canimiz da olsa feda ederiz çünkü biz bu ülke için yasiyoruz. Çok iyi bilsinler ki bu milleti yildiramazlar" dedi.

Sehit Savci Kiraz'in Babasi Açiklamasi 'Bilsinler Ki Bu Milleti Yildiramazlar'
Istanbul Adliyesi önünde meydana gelen terör saldirisi girisiminde 1 vatandas yasamini yitirirken, yaralilarin da tedavisi sürüyor. Olayla ilgili çalismalar devam ederken, 2015 yilinda Istanbul Adalet Sarayi’ndaki odasinda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafindan rehin alinarak 46 yasindayken acimasizca sehit edilen Cumhuriyet Savcisi Mehmet Selim Kiraz’in 74 yasindaki babasi Hakki Kiraz, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

6 Subat depreminin yildönümünde düzenlenen saldiriyi esiyle televizyon izlerken ögrendigini, büyük üzüntü duydugunu aktaran Kiraz, teröre karsi birlik ve beraberlik çagrisi yaparak terör örgütlerinin emellerine ulasamayacaklarini ifade etti.

Baba Kiraz’in evindeki Cumhuriyet Savcisi Mehmet Selim Kiraz’in sehit edilmeden önce kullandigi bilgisayar, telefon gibi esyalar da kameraya yansidi.

“Oglumuz gözümüzün önüne geldi”

Sehit Cumhuriyet Savcisi Mehmet Selim Kiraz’in babasi Hakki Kiraz, “Terörü bastan lanetleyelim, Allah kahretsin, böyle bir sey olamaz. 6 Subat; malum bu ülke büyük bir deprem geçirdi. Bir baktik aniden bir altyazi geçti, tipki 31 Mart 2015 günü oglumuzun rehin alindigi gibi bir haber geçti. Allah’a çok sükür ki hamdolsun, içeriye girememisler. Allah milletimizi, devletimizi, polisimizi de korusun. Tebrik ediyorum onlari, içeriye sokmamislar, girememisler, belalarini da buldular. Bir vatandasimiz da maalesef vefat etmis, sehit olmus ona da rahmet diliyoruz. Biz bu olayi yasamis, görmüsüz, yarali polis kardeslerime çok çok geçmis olsun diyorum, gözlerinden öpüyorum. Duygulaniyorum yani bu ülkeden ne istiyorsunuz? Evimizde oturuyorduk, olayi televizyonda haber verince gerçekten içimiz gitti. Ayaga kalkamadik, hanimla birbirimize baktik, tekrar 31 Mart 2015’e gittik. Oglumuz, bu millet, devlet gözümüzün önüne geldi. Tarifi mümkün degil, insanin duygulanmamasi için yüreginin tas olmasi lazim veya insan sifatindan çikmis olmasi lazim. Insan demeyecegim, bunlar insanliklarini yitirmisler. Kaç kisiyi yasa bogacaktiniz bu aksam, ne olacakti, elinize ne geçecekti? Bir canimiz varsa veririz, bin canimiz da olsa feda ederiz çünkü biz bu ülke için yasiyoruz, bu millet için yasiyoruz herkes de öyle ”dedi.



"Çok iyi bilsinler ki emellerine ulasamayacaklar”

Gerçeklestirilen terör eylemlerinin amacina ulasamayacagini söyleyen baba Kiraz, “Bir tane oglum bes tane kizim vardir. Allah herkesin evladini da kendine bagislasin birisi oglum dedigi zaman benim de esimin de yüregi ciz ediyor. Bu mübarek gecede beddua etmek istemiyorum. Bu ülkenin birlik, beraberligine, bu ülkenin bekasina göz dikenleri Allah bildigi gibi yapsin, yasimiz, acimiz büyük. Çok iyi bilsinler ki bu milleti yildiramazlar, bu millet asla ve asla yok olmayacaktir ve emellerine de ulasamayacaklardir ama onlari isletenler, bu yöne sevk edenler bilsinler ki bu millette bu birlik, beraberlik, bu inanç oldugu sürece bu milletin sirti yere gelmez. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin" diye konustu.



“Bir canimiz degil bin canimiz bu ülkenin bekasina feda olsun”

Saldiri sonrasi oglunun aklina geldigini anlatan Kiraz, “Tarif etmem mümkün degil, elbette ki orada çalisan her hakim her savci benim canim kardeslerimdir, genelde çogu oglumun yasitlaridir. Adliye camiasi beni yalniz birakmadi. Sanki oglum daima Çaglayan Adliyesi’nde çalisiyor gibi. Her gün beni, halimi, hatrimi, torunlari, bir ihtiyacimiz olup olmadigini sorarlar. Orada çalisan, en alt kademedeki görevlinin tirnagina tas degse inanin, yüregim burada sanki hançer saplanmis gibi oluyor. Artik adliye ile bir bütünüm, adliyeden ayri degiliz. Tabii ki çok çok çok üzüldük. Biz zaten hiçbir zaman unutmamisiz, aklimizdan çikmiyor ki onun hatiralariyla yasiyoruz. Allah razi olsun, o yerleskeye adini vermisler, çogu yerlerde adi yasiyor. Kendisi bizzat bilfiil sanki yasiyor gibi hem duygulaniyor hem gururlaniyoruz, onur, seref duyuyoruz. Hiç koymasalar bile eger bu ülke için canimiza ihtiyaç duyulursa bizim bir canimiz degil, bin canimiz bu ülkenin bekasina feda olsun. Lütfen, bu terör olaylarini desteklemekten, terör üzerinden prim yapmaktan vazgeçin çünkü bu terörün hiçbirimize faydasi yok. Nice canlar yaktiniz, nice gençlerin hayatina, nice ailelerin sönmesine mal oldu. Daha sabah uykudan kalktigimizda oglumuzu hatirlamadigimiz bir gün yoktur. Bütün partilere sesleniyorum; lütfen terör olayi olunca gelin, hep birlikte kenetlenelim. Terörle bir yere gelinmez, gelseniz de abat olmazsiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA