Sarp Sinir Kapisi'na Giden Karayolunda Tehlike Olusturan Kayalar Kontörlü Olarak Düsürülüyor

Artvin’de endüstriyel dagcilarin çalismasiyla Karadeniz Sahil Yolu’nun Hopa-Kemalpasa-Sarp Sinir Kapisi güzergahindaki yamaçta bulunan ve tehlike olusturan kayalar kontrollü bir sekilde temizleniyor.

Sarp Sinir Kapisi'na Giden Karayolunda Tehlike Olusturan Kayalar Kontörlü Olarak Düsürülüyor
Artvin’de Karadeniz Sahil Yolu’nun Hopa-Kemalpasa-Sarp Sinir Kapisi güzergahinda yasanan heyelanlar bir süredir trafigi olumsuz etkiliyor. Karayollari Bölge Müdürlügü bu nedenle Hopa-Kemalpasa ve Sarp Sinir Kapisi güzergahi boyunca risk tespit edilen tas ve kayalar temizlenmesi için endüstriyel dagcilari ile bölgede çalisma baslatti. Yamaçta askida bulunan ve her an düsmesiyle karayolu güvenligini tehdit eden yamaçlardaki kayalar, endüstriyel dagcilar tarafindan temizleniyor. Endüstriyel dagcilar, karayolunda gerekli güvenlik önlemleri alindiktan sonra halatlarla tirmandiklari yamaçlardan karayoluna düsme riski olan kayalari levye, kriko ve bazen de patlatma yönetimiyle kontrollü sekilde düsürüyor.

15 yildir endüstriyel dagci olarak çalisan Serkan Gökçe, yaptigi açiklamada “Yamaçta askida riskli kayalarin dökümünü emniyetli bir sekilde gerçeklestiriyoruz. 5 kisilik ekibimizle Hopa-Kemalpasa arasinda bulunan heyelan bölgesinde çalisma yapiyoruz” derken, ekip arkadasi Mehmet Sevim Çetin ise “Karayollarin baslatmis oldugu çalisma sonrasinda Hopa’da çalisma yapiyoruz. Riskli olan kayalari dökümünü gerçeklestiriyoruz. Daha sonra çelik tel ve üzerine halka serimi yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA