Edirne'de Göçmen Kaçakçilarinda 625 Bin TL Degerinde Para Yakalandi

Edirne’de süpheli bir araca yapilan operasyonda göçmen kaçakçiligi yaptiklari iddiasiyla 3 süpheli yakalanirken, araçtaki aramada ise 16 bin 245 TL, 18 bin 430 Euro, 50 USD olmak üzere toplam 625 bin Türk lirasi degerinde para ele geçirildi.

Edirne'de Göçmen Kaçakçilarinda 625 Bin TL Degerinde Para Yakalandi
Edirne Il Emniyet Müdürlügüne bagli Göçmen Kaçakçiligi ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri edindigi istihbaratlar çerçevesinde sehir merkezinde içerisinde insan kaçakçiligi yaptiklari iddiasiyla süphelilerin oldugu lüks bir araci takibe aldi.

Takibe alinan araç Edirne’de durduruldu ve içerinde bulunan 3 süpheli gözaltina alindi. Ekipler, araçta yaptigi aramada ise 16 bin 245 Türk lirasi, 18 bin 430 Euro, 50 USD olmak üzere toplamda 625 bin Türk lirasi ele geçirdi.

Göçmen kaçakçiligi yaptiklari süphesi ile gözaltina alinan ve Suriye uyruklu oldugu ögrenilen araç sürücüsü A.A. ve araçta bulunan H.A. ile E.G. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Edirne Adliyesinde mahkemeye çikarilan süphelilerden hâkimlikçe verilen kararda A.A. ve H.A. tutuklanirken, E.G. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA