KBÜ'de '1. Uluslararasi Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu'

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Islami Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen "1. Uluslararasi Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu" gerçeklestirildi.

KBÜ'de '1. Uluslararasi Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu'
KBÜ Islami Ilimler Fakültesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda yapilan sempozyuma; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Elif Çepni, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Abdülcebbar Kavak, Islami Ilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Halim Gül, Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muhittin Kapansahin, Temel Islam Bilimleri Prof. Dr. Yakup Koçyigit, Temel Islam Bilimleri Bölüm Baskani Doç. Dr. Ayhan Isik, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Sempozyumun açilis konusmasini yapan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Kavak, "Islam’in baslangicina baktigimizda Islam, ilimle basladi ve bilinçle devam etti. Ilim ve bilinç yani toplumun ve ferdin bilinçlendirilmesi. Sadece bilgi yetmiyor, bilgi ve bilinç Islam tarihi boyunca birlikte devam etti. Islami ilimlerin dünyayla birlikte hareket ettigi, ulemamizin, alimlerimizin ciddi çalismalar yaptigi dönemlerde Islam dünyasinda çok büyük gelismeler meydana geldi. Hem Asya’da hem Afrika’da yani bugün Ispanya’ya baktiginizda biraktigimiz iz, 14. ve 15. yüzyila kadar devam eden o ciddi izin temelinde ilim var” dedi.

Islami Ilimler Fakültesi Islam Felsefesi Dr. Ögretim Üyesi Muhammed Naim Naimi de sempozyumun hayatinin farkli zamanlarda fakat ortak düsüncelerini bir araya getirdigi, ortak akil enerji ve emekle bu seviyeye getirdigi, her yönüyle uluslararasi nitelige sahip bilimsel bir etkinlik oldugunu belirtti.

Kurumun çok kültürlü ortamda egitimin sürdürüldügü, bilim merkezi üniversite olmasi düsturunun da bir tezahürü oldugunu vurgulayan Naimi, "Sempozyumun temel hedefi lisansüstü ögrencilerine bilimsel etkinliklere tesvik etmek ve kendilerini ve fikirlerini ifade edebilme imkani sunmaktir. Bu amaç ve hedefler dogrultusunda uluslararasi lisansüstü ögrenci sempozyumu için çagriya çikildigi günden itibaren sempozyumumuza büyük bir teveccüh gösterilmistir. Bu ilmi ilimizin bilim camiasina ve kurumumuza katki saglamasini temenni eden hayirli olmasini diler ve katilimlarinizdan ve katkilarinizdan dolayi sükranlarimizi sunariz” dedi.

Açilis paneli Islami Ilimler Fakültesi Dekani Abdülcebbar Kavak moderatörlügünde, lisansüstü ögrencilerinin yaptigi sunumlar ile devam etti. Panel, ögrencilere ve Abdülcebbar Kavak’a katilimlari ve katkilari için sertifikalarinin verilmesi ile son buldu.

Sempozyum 2 gün boyunca KBÜ Ahmet Yesevi Konferans Salonu ve Kudüs Konferans Salonu’nda online ve yüz yüze olarak devam edecek.
Kaynak: İHA