Van Gölü Ekspresi Fotografçilarin Ilgi Odagi Oldu

Ankara’dan Bitlis’in Tatvan ilçesine kadar gelen Van Gölü Ekspresi özellikle kis aylarinda fotograf severlerin ilgi odagi oldu.

Van Gölü Ekspresi Fotografçilarin Ilgi Odagi Oldu
Türkiye’nin farkli illerinden Bitlis’e gelen fotografçilar, karli daglarla bütünlesen trenin en iyi fotografini çekmeye çalisti. Fotografçilara özellikle kis aylarinda muhtesem görüntüler veren Van Gölü Ekspresi, yolculuk meraklisi her kesim tarafindan tercih ediliyor. Seyahat ve gezi tutkunlarinin yani sira üniversite ögrencilerinin de ilgi odagi olan ve Ankara-Tatvan arasi sefer yapan Van Gölü Ekspresi, kis aylarinda muhtesem manzaralar esliginde yolculuk imkani sunuyor.

Yolculuk esnasinda ortaya çikan muhtesem görüntüler ile sira disi yolculuk seçeneklerinden biri olarak dikkati çeken Van Gölü Ekspresi’ni fotografçilar görüntüledi. Hat üzerindeki uçsuz bucaksiz ova ve arazilerin yani sira dere, akarsu ve tepelerinde karlarin oldugu yüksek daglarin olusturdugu manzarayi yolcularina seyrettiren Van Gölü Ekspresi, kis mevsiminde her yastan insana unutulmaz bir yolculuk yasatiyor.

Istanbul’dan Van Gölü Ekspresi’ni fotograflamak için Bitlis’e gelen Suna Adak Bulut, “Istanbul’dan fotografçilarla birlikte geldik. Özellikle Van Gölü Ekspresi’ni fotograflamak istedik. Van Gölü Ekspresi Kars’a giden Dogu Ekspresi gibi çok özel bir tren ama insanlar bunu çok fazla bilmiyor. Ankara’dan kalkiyor. Son durak olarak Tatvan’a geliyor. Çok keyifli bir tren. Bu trenin içinde olmaktansa bu sefer treni karlar içinde fotograflamayi tercih ettik, albümlerimizde olsun diye” dedi.

Fotograf sever Lale Çakti ise daha önce trenle Tatvan’a 2 kez geldigini ifade ederek “Bu sefer de disaridan çekmek istedik. Burasi treni çekmek için en uygun nokta. Buradan treni çekmeye karar verdik. Bu güzergahi bence herkes kullanmali” diye konustu.

Her zaman Van Gölü Ekspresi’ni karlar içinde çekmeye özendigini belirten Emine Özel de, “Istanbul’dan geldik. Van Gölü Ekspresi trenini fotograflamak için bu noktada bekleyerek çok güzel fotograflar aldik. Daha önce arkadaslarimin Kars’a giden Dogu Ekspresi fotograflari vardi. Çok hosuma gidiyordu. Özeniyordum. Bugün burada o duyguyu yasadim. Çok keyifli bir ani kaldi bizim için” seklinde konustu.

Kaynak: İHA