Türkiye'nin En Yüksek Köyünde Saglik Taramasi Yapildi

BITLIS – Bitlis’in Adilcevaz Ilçe Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan mobil saglik ekibi, 2 bin 317 rakimiyla Türkiye’nin en yüksek köyü olan Kiskili köyünde vatandaslari saglik taramasindan geçirdi.

Türkiye'nin En Yüksek Köyünde Saglik Taramasi Yapildi
Saglik Bakanliginin genelgesi dogrultusunda Adilcevaz Ilçe Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan mobil saglik ekibi, çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Planlanan program dahilinde her hafta bir köye giden 1 doktor ve 3 hemsireden olusan saglik ekibi, bugün de Türkiye’nin en yüksek rakimli köyü olan Kiskili köyüne giderek vatandaslari saglik taramasindan geçirdi. Anons yaparak halki bir araya toplayan saglik ekibi, sorunlarini dinledigi vatandaslarin tansiyon ve seker ölçümünü yapmayi ihmal etmiyor. Çesitli tetkikler sonucu hastaneye basvurmasi gereken vatandaslari yönlendiren saglik ekibi, köy okulunu da ziyaret ederek el yikama, dis firçalama gibi konularda ögrencileri bilgilendirerek dis firçasi hediye etti.

Yürütülen mobil saglik hizmeti hakkinda açiklamalarda bulunan Adilcevaz Saglik Müdiresi Uzm. Dr. Elif Hatice Özkale, Saglik Bakanliginin genelgesi dogrultusunda mobil saglik hizmetlerini araliksiz sürdürdüklerini söyledi.

Özkale, “Müdürlügümüz bünyesindeki mobil saglik ekibimiz, ilçeye bagli köylere giderek vatandaslara saglik hizmeti vererek bilgilendirme yapiyor. Planlanan program dahilinde her hafta bir köye giden 1 doktor ve 4 hemsireden olusan saglik ekibi, ilk olarak anons ederek halki bir araya topluyor. Daha sonra vatandaslarin sorunlarini dinleyen saglik ekibi, tansiyon ve seker ölçümü ile çesitli tetkiklerle köy halkini saglik taramasindan geçiriyor. Köy okulunu da ziyaret ederek el yikama, dis firçalama gibi konularda da bilgilendirme yapan saglik ekipleri, ögrencilere dis firçasi hediye ediyor” dedi.

Kaynak: İHA