Saglikçilardan Vatandaslara 112'Ye 'Gereksiz Çagri' Bilgilendirmesi

11 Subat 112 Günü’nde Nigde’de açilan stantta 112’nin gereksiz yere mesgul edilmemesi konusunda vatandaslara bilgi verildi.

Saglikçilardan Vatandaslara 112'Ye 'Gereksiz Çagri' Bilgilendirmesi
Nigde Sadirvan Park’ta stant açan 112 Acil Çagri Merkezi, acil yardim çagrilari için birlesen 112 hakkinda bilgilendirici brosürler dagitti vatandaslar gereksiz çagri konusunda uyarildi.

112 Acil Çagri Merkezinin standini ziyaret eden Nigde Valisi Cahit Çelik; 112 Acil Çagri Merkezine gelen çagrilarin yüzde 50’sinin saglik, yüzde 25’inin emniyet ve jandarmaya gelen çagrilar oldugunu söyledi.



Vali Çelik, "112 Acil Çagri Merkezimizde toplam 22 arkadasimiz çagrilari karsiliyor. 2023 yilinda gelen çagrilarin yaklasik yüzde 50’si saglik, yüzde 25’i de daha çok emniyet ve jandarmayla ilgili. Diger çagrilar da orman yanginlari ve afetlerle ilgili. Vatandaslarimiz istenmeyen bir olayla karsilastiklari zaman arayacaklari numara bundan sonra 112. Daha önce polis için 155, jandarma için 156, orman yanginlari için 177 araniyordu ancak bakanligimiz bu numaralari birlestirdi ve artik tek numara araniyor. Dilegimiz nihayetinde yangin da olmasin, sel de olmasin ama vatandaslarimizin aramalardaki kolayligi için 122 numarasi yeterli olacak. Çalisan arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Onlar 24 saat esasina göre çalisiyorlar. Gece gündüz demeden oradaki çagrilari cevaplamaya çalisiyorlar, çalismalarinda kolayliklar diliyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA