Igdir Üniversitesinin Yeni Ihtisas Ürünü Ile Tirnak Eti Soyulmalari Tarih Oluyor

Katma Degeri Yüksek Tarimsal Ürünlerde Ihtisaslasma alanindaki çalismalarinda büyük basariya imza atan Igdir Üniversitesinde yeni çikan tirnak ve cilt bakim yagi ile tirnak eti soyulmalari tarih oluyor.

Igdir Üniversitesinin Yeni Ihtisas Ürünü Ile Tirnak Eti Soyulmalari Tarih Oluyor
Igdir Üniversitenin Arastirma Laboratuvari Uygulama ve Arastirma Merkezi (ALUM) tarafindan üniversite bünyesinde kurulan “Serhat Teknopark”ta kurulan tesiste üretilen ürünler yerelden ulusala büyük basari gösteriyor. Igdir Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Isleme Teknolojileri Bölümü ve Arastirma Laboratuvari Uygulama ve Arastirma Merkezi Sorumlusu Ögretim Görevlisi Musa Karadag’in büyük azmi ile formüle edilen ürünler basta kozmetik olmak üzere saglik alaninda da büyük öneme sahip olmaya devam ediyor. Ögretim Görevlisi Musa Karadag tarafindan son olarak üretilen tirnak ve cilt bakim yagi birçok insanin mustarip oldugu tirnak eti soyulmalarina çare oluyor. Gelistirilen ürün ile tirnak eti soyulmalarin tarih olacagini belirten Ögretim Görevlisi Musa Karadag, Igdir Üniversitesi olarak bölgeden ulusala büyük basarilara imza attiklarini söyledi.

Karadag, üniversite olarak amaçlarin ihtisas alaninda daha çok çalismak ve daha çok üretmek oldugunu dile getirerek; “Üniversitemizin ihtisaslasmasi ile beraber Igdir Üniversitesi Arastirma Laboratuvari Uygulama ve Arastirma Merkezi (ALUM) olarak birçok katma degeri yüksek ürüne imza atmaktayiz. Su anda da özellikle kozmetik sektöründe öneme sahip olan tirnak ve cilt bakim yaginin seri üretimine baslamis bulunmaktayiz. Bize destek veren is adamlarimiz ile bu yagi piyasaya sürdügümüzü diyebiliriz. Vitamin ve protein bakimindan zengin olan ürünümüz bölgedeki tibbi ve aromatik bitkilerin yaglarindan esinlenerek yaptigimizi söyleyebiliriz. Özellikle kayisi ve Agri Dagi eteklerinde yetisen birçok bitkinin uçucu yaglarindan elde ettigimizi yaglari belli oranda karistirip miks ederek piyasaya hazir hale getirdik. Cilt bakimi için piyasaya sürdügümüz bu ürünün Saglik Bakanligi için bütün testleri yapildi ve bu ürün bütün testlerden de geçmistir” dedi.

Tirnak eti soyulmasina çare bir yag

Karadag, ürünün özellikle tirnak eti soyulmasinda etkili oldugunu söyleyerek; “Tirnak çevresinde kalkmis veya tahribata ugramis alanlarin onarimi için ürettigimiz bir üründür. Bu ürün tirnaklarin hem bakimi hem de kuvvetlenmesi için üretilmistir” dedi.

Kaynak: İHA