Bayburt'ta Yeni Dogan Kuzularla Birlikte Besicilerde Tatli Telas Yasaniyor

Bayburt’ta ‘Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle küçükbas hayvan sayisinda her geçen yil artis yasanirken bugünler de koyunlarin kuzulamaya baslamasiyla agillarda tatli bir telas yasanmaya baslandi.

Bayburt'ta Yeni Dogan Kuzularla Birlikte Besicilerde Tatli Telas Yasaniyor
Bayburt’ta yeni yilla birlikte koyunlarin kuzulama dönemi basladi.

Subat ayi itibariyla 2024’ün ilk kuzulari dünyaya gelirken, besicileri de tatli bir telas sardi. Emeklerinin karsiligini almaya baslayan besiciler, kuzularla adeta bir bebek gibi ilgileniyor. Ilk defa kuzulayan bazi koyunlar yavrularina alisamazken, devreye üreticiler giriyor. Belli bir büyüklügü ulasan kuzular, ardindan annelerinden ayriliyor. Mart ayina kadar devam eden dogumlarin ardindan kimi besici yaylaya çikarken, kimi ise agilda üretime devam ediyor.

Hayvancilik ile ugrastiklarini belirten besi yetistiricisi Hamit Günes, “Hayvanlarimiz dogmaya basladi.

Hayvanlarimizin dogumu daha 1 ay boyunca devam eder. Genellikle gece dogum yapiyorlar. Biz de sürekli onlari kontrol amaçli ahira gelip bakariz. Bu ay çok zor bir ay. Dogru düzgün yatamiyoruz. Hayvanlarin yeri islanmasin ve ishal olmasin diye sürekli kontrol ediyoruz. Zorlu kis sartlari altinda hayvanlarimiza bakiyoruz. Kuzularin dogmasiyla birlikte tatli bir telas basladi.

Bu sene ilk etapta 50 tane kuzu dogdu. Toplamda da 300 tane hayvanimiz var. Bir ay boyunca diger hayvanlarimiz da insallah dogacaktir” dedi.

Kaynak: İHA