AK Parti Milletvekili Hulusi Akar Açiklamasi 'TSK Depremin Ilk Saatinden Beri Sahada, Bunu Bilin'

Eskisehir’de ‘Türkiye’nin Güvenlik Politikasi’ konulu programda konusan eski Milli Savunma Bakani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kahramanmaras depremlerinin ilk saatinden itibaren Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) personelinin sahada oldugunu ve araliksiz görev yaptigini belirterek, "Fakat bazi kisiler maalesef hayasizlik yapiyor, ahlaksizlik yapiyor, terbiyesizlik yapiyor, yanlis yapiyor" dedi.

AK Parti Milletvekili Hulusi Akar Açiklamasi 'TSK Depremin Ilk Saatinden Beri Sahada, Bunu Bilin'
Bir takim ziyaretler için Eskisehir’e gelen eski Milli Savunma Bakani ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, aksam saatlerinde bir vakifta düzenlenen programa katildi.

‘Türkiye’nin Güvenlik Politikasi’ konulu programa konusmaci olarak katilan Akar, gündeme dair açiklamalarda bulundu. 6 Subat 2023’te Kahramanmaras merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde büyük yikima neden olan depremin ardindan Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) personelinin araliksiz görev aldigini belirten Akar, “Saat 04.17’de deprem oldu. Saat 5’te Cumhurbaskanimizi aradim. O gündür bu gündür Türk Silahli Kuvvetleri ayakta, bunu bilin. Fakat bazi kisiler maalesef hayasizlik yapiyor, ahlaksizlik yapiyor, terbiyesizlik yapiyor, yanlis yapiyor. Asker neredeydi? Saat 5’te Cumhurbaskanina bilgi sunduk ve ’Tamam siz gidin’ dedi.

Biz o andan itibaren Kara, Deniz, Hava kuvvetleri, gemiler, uçaklar, diger birliklerimiz hepsi alarm halinde. Fakat sehir içinde, sahanin içinde 2’nci Ordu bölgesi, Malatya’nin oldugu yer, her taraf yikilmis. Bütün askerlerimiz digerlerinin çalismalarina ilaveten 24 saat ilk andan itibaren ayaktalar ve bir dakika durmadilar” dedi.



“Üçüncü dünya savasi basladi”

Üçüncü dünya savasinin hibrit savas olarak basladigini, Ukrayna’yi oldugu gibi PKK’yi da disardan destekleyenlerin oldugunu söyleyen Akar, “Kavramsal olarak dünyada bazi degisiklikler var. Simdi artik böyle savas yok, üçüncü dünya savasi basladi mi, ne zaman olacak, ne olacak? Basladi. Simdi hibrit diye bir sey çikardilar. Artik savas ilani yok. Bulanik savas. Savas var mi yok mu belli degil. Simdi bunun da tipik örnegi Ukrayna-Rusya. Simdi Ruslarla kim savasiyor? Düsünün kim savasiyor? Ukrayna savasiyor. Ukrayna tek basina nasil yapacak bunu? Bütün dünya, ama kimse ortaya çikmiyor. Silahini veriyor, mühimmatini, parasini, yiyecegini, giyecegini veriyor, ’Hadi yavrum sen savas’ diyor ve Ukrayna savasiyor. Neye karsi? Rusya’ya karsi. Peki, PKK/YPG tek basina Türkiye’ye karsi ne yapabilir? Hiçbir sey. Kim arkasinda? A, B, C, D, G, hepsi var. Ama ortada kimse var mi? Ortada kimse yok. Onlari sürüyorlar ortaya. Vekalet savaslari dedikleri seyler bu. Biz bununla mücadele ediyoruz” diye konustu.



“Türkiye söz dinleyen degil, sözü dinlenen bir ülke haline geldi”

Türkiye’nin benimsedigi politikalarla her geçen gün gücüne güç kattigini ve artik dünya genelinde söz sahibi oldugunu belirten Akar, “Büyük ve güçlü Türkiye için gerçekten gece gündüz demeden çalismalarimizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Kisilikli ve kimlikli politikalarla Türkiye’nin hak ettigi yeri almasi için, hak ettigi yere gelmesi için gayretlerimizi gösteriyoruz. Bunun için yapilmasi gereken ne var içeride disarida bunlarin hepsini yaptik, yapiyoruz ve su anda geldigimiz noktada Türkiye gerçekten uluslararasi arenada özne haline geldi. Bunu herkes görüyor, bunu herkesin görmesi lazim ve yerimiz, yurdumuz gerçekten çok önemli bir hale geldi. Bu çerçevede bunu bütün dünyaya göstermek suretiyle bundan dolayi da seref duyuyoruz. Burada herhangi bir sekilde bizim yaptigimiz islerde artik sunu görmemiz lazim; söz dinleyen ülke degil Türkiye. Artik sözü dinlenen ülke. Seveni var, sevmeyeni var fakat Türkiye söz dinleyen degil, sözü dinlenen bir ülke haline geldi çok sükür. Bunu da böyle rahatlikla söylüyoruz. Büyük bir övünçle, gururla söylüyoruz. Insallah bu birligimiz, beraberligimiz daha da gelistikçe gücümüz, kuvvetimiz arttikça biz çok daha ilerilere gidecegimize inaniyoruz” dedi.



“Terörü bitirmekte kararliyiz”

Yapilan sinir disi operasyonlarin devaminin gelecegini ve terörün son bulana kadar sürecegini vurgulayan Akar, “Bu alçak, ahlaksiz teröristlerle mücadelemiz var. Biz bu konuda suna karar verdik; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bunu bitirmekte kararliyiz. Öyle veya böyle, insallah en son teröristi de etkisiz hale getirmek suretiyle 40 yildan beri milletimizin basina musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta kararliyiz. Sizlerin ve sizlerin sahsinda 85 milyonun sevgisi, güvenini, duasini aldigimiz ilhamla insallah milli-manevi degerlerimizi de kullanmak suretiyle onlarla birlikte bunlarin en sonunu getirmek suretiyle ülkemizin bekasini, ülkemizin güvenligini, rahatligini, huzurunu tam ve mutlak imkani saglayacagiz. Teröristlerin barinaklari, siginaklari, korunaklari baslarina yikildi, yikilmaya devam ediyor. Mehmetçigin nefesi teröristlerin ensesinde ve orada insallah bitirmek suretiyle bu gruplarimizin güvenligini saglayacagiz. Burada unutulmamasi gereken en önemli konu su; bizim tek hedefimiz teröristler” diye konustu.



“Aldanmayin, PKK esittir YPG”

YPG’nin PKK’dan farkli bir olusum oldugu algisinin olusturulmaya çalisildigini fakat ikisinin de ayni terör örgütü oldugunu belirten Akar, “PKK, YPG kritik konulardan biri. YPG farkli diye bir sey icat ettiler. Bunlar Marksist ve Leninist. Dolayisiyla bunlar Güney Amerika’daki ve Afrika’daki bütün uygulamalardan ders çikariyorlar ve uluslararasi kamuoyunu manipüle etmek için, onlari kandirmak için her türlü hileyi hurdayi biliyorlar. Dolayisiyla ikide bir isim degistiriyorlar. Daha bir sürü isimleri var bunlarin. Biz diyoruz ki aldanmayin. Yani YPG esittir PKK. Bu çok açik ve net, bunu muhataplarimiza da söylüyoruz. Bunlarin ikisi de ayni. Dolayisiyla bizim mücadelemiz teröristlere karsi ve fakat ayni zamanda sunu da bilmek lazim, onun altini çizmek lazim, YPG ve PKK hiçbir sekilde Kürt kardeslerimizin temsilcisi degil. Asla, hiçbir sekilde Kürtler terörist degil, bir PKK’li YPG’li de degil. Bunun içinden ayirmamiz lazim. Çünkü nasil ki DEAS Müslümanlari temsil etmiyorsa, PKK ve YPG de Kürt kardeslerimizi temsil etmiyor. Bunun anlasilmasi lazim, bilinmesi lazim. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bunu bulandirmak isteyenler var, karistirmak isteyenler var. Biz de her zaman her yerde inatla, israrla, doguda, güneydoguda, nerede olursa olsun ’Türkler ve Kürtler kardestir’ diyoruz” ifadelerini kullandi.

“Su ana kadar 600-700 bin Suriyeli geri döndü”

Ülkelerinde çikan savasin ardindan Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir kisminin geri döndügünü ve kalanlarin da gidecegini söyleyen Hulusi Akar, “Suriye’nin kuzeyinde sartlarin olusmasi için gece gündüz demeden kendi imkanlarimizla, dost ve müttefiklerin imkanlariyla orada uygun bir sekilde sartlar hazirlayip, hayati normallestirmeye çalisiyoruz. Hayat normallestikçe, sartlar olustukça buradaki insanlar da gönüllü, güvenli ve saygin bir sekilde evlerine dönüyorlar. Su ana kadar 600-700 bin kisi döndü, dönecekler. Fakat bunu inatla körün gözüne parmak sokar gibi ’dönsünler.’ Iyi de sartlar ortada. Dolayisiyla bunun da bu sekilde bilinmesi lazim” dedi.



“Fransizlarin silah satmaktan baska derdi yok”

Azerbaycan ile Ermenistan arasindaki gerilime dahil olan Fransa’nin tek amacinin Ermenistan’a silah satmak oldugunu belirten Akar, “Bu Fransizlar her seye nane oluyorlar. Dogu Akdeniz’den çikiyorlar, Suriye’den çikiyorlar. Simdi Fransizlar isi gücü biraktilar Kibris bitti, Dogu Akdeniz bitti, Suriye’deki ulasimlar bitti, çiktilar Ermenistan’a. Diyorlar ki Ermenistan’a, ’Türkler Azerbaycan’a yardim ediyor, onlari silahlandiriyor. Biz de Ermenistan’i silahlandiracagiz.’ Azerbaycan’a gittik geçenlerde. Dedik ya, bunlarin silah satmaktan baska derdi yok. Ayni seyi Yunanistan’a yaptilar, ayni seyi Ermenistan’a yapiyorlar. Bir bahaneyle kendilerince böyle sureti haktan görünüp, orada silah satip para kazanma dertleri var” diye konustu.



“7 Ekim’den bu yana 28 bin 176 Filistinli katledildi, etnik temizlige ugradi”

Israil’in Filistin’e yönelik saldirilari hakkinda da konusan Hulusi Akar, yasananlarin bir katliam oldugunu belirterek su ifadeleri kullandi:

“Bu bir katliam. Bu katliam öyle bir katliam ki etnik temizlik. Öyle bir katliam ki, soykirim. Oradaki çolugu çocugu da katlettiler. Katletmeye de devam ediyorlar. 7 Ekim’den bugüne kadar 12 bin çocuk katledildi. 8 bin 190 kadin, bunlarla beraber toplam 28 bin 176 Filistinli katledildi, etnik temizlige ugradi. Basin mensubu oldugu biline biline 121 basin mensubu katledildi. 337 saglik personeli, doktor, hemsire katledildi. Diger taraftan Birlesmis Milletler çalisanlarindan birine bir sey olsa inliyor. Simdi Birlesmis Milletler kalmadi. Amerika bunlara dur dermis gibi göz yumuyor. Bir de hesap yaparken gözden kaçan 7 bin 700 kayip var.”
Kaynak: İHA