Izmir'deki Tarihi Vurgunda Ocakçi Çiftiyle Birlikte 27 Süpheli Tutuklandi

Izmir’de, yüksek faiz vaadiyle binlerce kisiden 5 milyar 123 milyon TL para topladigi belirtilen ve FETÖ’den ihraç edildigi ortaya çikan Ocakçi Holding’in sahibi Sedat Ocakçi ile esi Seçilay Ocakçi’nin da aralarinda oldugu toplamda 27 süpheli tutuklandi.

Izmir'deki Tarihi Vurgunda Ocakçi Çiftiyle Birlikte 27 Süpheli Tutuklandi
Yozgat’ta dron fabrikasi kurma vaadiyle taninan Ocakçi Holding ile ilgili operasyonda gözalti sayisi 32’ye yükselmisti. Izmir’de, hem yüksek faiz vaadiyle hem de Izmir Token ile yaptigi protokol sonucu 15 milyonluk yatirimla gündeme gelen ve 3 bini askin kisiden 5 milyar 123 milyon TL para topladigi ortaya çikan Ocakçi Holding’in sahibi is insani Sedat Ocakçi (34) ve esi Seçilay Ocakçi (30), geçtigimiz çarsamba günü yurt disina çikis hazirliginda olduklari esnada Adana’da, Izmir Istihbarat Sube Müdürlügü ve Adana KOM Sube Müdürlügü ekiplerinin de destegiyle, saklandiklari ikamette Izmir polisi tarafindan kiskivrak yakalanmisti. Sedat Ocakçi ve esi Seçilay Ocakçi’nin yani sira yakalanan 2 zanli da Adana’dan Izmir’e getirilmislerdi.

Yakalanan 5 süpheli 3 farkli ilden SEGBIS ile mahkemeye katildi

Ocakçi çiftinin yani sira Izmir’de bulunan 27 süpheli, Izmir Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’ndeki islemlerinin ardindan "suç islemek amaciyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandiricilik" suçundan dün, Karsiyaka Adliyesi’ne sevk edilmisti. Yakalananlarin arasinda Sedat Ocakçi’ya yardim ve yataklik eden 1 kisinin oldugu, Ankara’da bulunan 2 kisinin ise Ocakçi ile is birligi yaptigi tespit edilmis, Antalya ve Ankara’da 2, Aksaray’da ise yakalanan 1 kisinin, Izmir’deki süphelilerle birlikte es zamanli olarak adliyeye sevk edildigi ve mahkemeye SEGBIS araciligiyla katildiklari belirtildi.

Ocakçi çiftiyle birlikte 27 süpheli tutuklandi

Adliyeye sevk edilen süphelilerden, Ocakçi Holding’in sahibi is insani Sedat Ocakçi ve esi Seçilay Ocakçi ile birlikte toplamda 27 süpheli tutuklandi. 5 süpheli ise adli kontrol sartiyla saliverildi.



"Herkes parasini alacak, paralar Salih’te"

Dün, adliyeye sevk esnasinda basin mensuplarinin "paralar nerede" sorusuna yanit veren Sedat Ocakçi, "Herkes parasini alacak, paralar Salih’te" demisti.

3 bin 100 magdur var: 5 milyari askin vurgun

Ocakçi Holding sahibi Sedat Ocakçi, yegeni Siber Güvenlik Uzmani Salih Han’in holdinge ait 5 milyar 123 milyon TL’lik soguk cüzdanla Dubai’ye kaçtigini iddia etmisti. Paralari ödeyecegini söyleyen ve o süreçte kayiplara karisan is insani Sedat Ocakçi’nin aylik yüzde 17’lik faiz verilecegi vaadiyle paralar toplandigi ve bu sekilde büyük vurgun yaptigi ögrenilmisti.

Magdurlar çogaliyor

Geçtigimiz günlerde ise holding binasinin girisindeki levhalar kaldirilinca ve binaya kiralik pankarti asilinca magdurlar da ortaya çikmis; evini ve arabasini satip kredi çeken, elindeki paralari teslim eden magdurlar ise Çigli ilçesindeki Hira Danismanlik Egitim ve Yazilim önünde toplanmisti.

Sedat Ocakçi FETÖ’den ihraç edilmis

Dron fabrikasi kurma vaadiyle kisa sürede büyüyen ve Çigli’de holding binasi açan Sedat Ocakçi’nin 2019 yilinda Türk Silahli Kuvvetleri (TSK)’nden ihraç edilen üstegmen oldugu ortaya çikmis, adliyeye sevk edilenler arasinda holdinge bagli sirketlerden Metayildiz Genel Müdür Yardimciligi görevini yürüten emekli Tuggeneral Mehmet Rifat Alkan da oldugu ögrenilmisti.

Ayrica Ocakçi, son paylastigi videolu mesajinda da, “O çok sevdiginiz paralariniz yatacak” demisti.
Kaynak: İHA