Çanakkale'de 1.5 Kilo Uyusturucu Ile Yakalanan 8 Süpheliden 2'Si Tutuklandi

Çanakkale Il Jandarma Komutanligi ekiplerince merkez ve 2 ilçede uyusturucu madde imal ve ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 1.5 kilogram uyusturucu ile yakalanan aralarinda Özbekistan uyruklu kadin Shakhlo Ergasheva’nin da aralarinda bulundugu 8 süpheliden 2’si tutuklandi. Savciliktan serbest birakilan Özbekistan uyruklu kadin Shakhlo Ergashev ise sinir disi edilmek üzere Ayvacik Yabancilari Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Çanakkale'de 1.5 Kilo Uyusturucu Ile Yakalanan 8 Süpheliden 2'Si Tutuklandi
Çanakkale Il Jandarma Komutanligi ekipleri, uyusturucu madde imal ve ticareti yapanlara geçit vermiyor. Çanakkale Il Jandarma Komutanligi ekipleri il disindan kente getirilen uyusturucu maddelerin satilmasini engellemek ve zehir tacirlerinin yakalanmasi için çalisma baslatti. Çanakkale, Lapseki ve Ayvacik ilçelerinde es zamanli düzenlenen operasyonda 17 GK 743 ve 35 EF 265 plakali araçlar ile süphelilerin ikametlerinde narkotik köpegi ile yapilan aramalarda 11 gram metamfetamin, 1.565 gram esrar maddesi, 3 uyusturucu madde kullanma aparati, ögütücü, 12 sentetik hap, hassas terazi, tabanca, 48 tabanca fisegi, 2 av tüfegi kartusu ele geçirildi.

Jandarma tarafinda süpheliler Özbekistan Shakhlo Ergasheva, S.F., H.A.P., H.A., E.Ö., E.G., S.K., Ö.Ö. gözaltina alindi. Islemlerinin ardindan 8 süpheli adliyeye sevk edildi. Süphelilerden Özbekistan uyruklu Shakhlo Ergasheva savciliktan serbest birakildi. Sinir disi edilmek üzere Ayvacik Yabancilari Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Mahkemeye sevk edilen diger süphelilerden S.F., H.A.P., H.A., E.Ö. ve S.K. çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Diger süpheliler E.G. ve Ö.Ö. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA