57 Yasindaki Kadini Komsusunun Hesabiyla 10 Bin Lira Dolandirdi

Zonguldak’ta 57 yasindaki A.G.’nin; komsusuna ait sosyal medya hesabini ele geçiren dolandiricilik zanlisi, bir markette baslatilan kampanyadan yararlandirmak istedigini söyleyerek 10 bin lira dolandirdi. Hazirlanan iddianamede dolandiricilik zanlisina 10 yila kadar hapis cezasi talep edildi.

Edinilen bilgiye göre olay 2022 yilinin Aralik ayinda Zonguldak’ta yasandi. Dolandiricilik zanlisi Y.E.Y. (19) Zonguldak’ta yasayan A.G.’nin (57) eski komsusuna ait sosyal medya hesabini ele geçirdi. Bu hesap üzerinden A.G.’ye ulasan zanli, ulusal bir markette kampanya oldugunu, kampanyadan kendisini de yararlandirmak istedigi yönünde mesajlar atti.

A.G. de olanlardan habersiz bir sekilde karsi tarafin eski komsusu oldugunu ve kampanyadan faydalanacagini düsünerek mesajlara karsilik verdi. Bunun üzerine Y.E.Y., islemlerin tamamlanabilmesi için A.G.’nin banka karti numarasi, son kullanma tarihi, güvenlik kodu ve telefonuna gelecek olan tek kullanimlik kodlari talep etti.

Y.E.Y., kendisine ulastirilan bilgilerle A.G.’nin mobil bankacilik bilgilerine eriserek hesapta bulunan 10 bin TL’yi iki seferde kendisine ait hesap numarasina aktardi.

Dolandirildigini anlayinca polise kostu

Hesabindan islem yapildigini gören A.G., dolandirildigini anlayinca polis merkezine giderek sikayetçi oldu. Yapilan incelemeler sonrasi tespit edilen Y.E.Y., suçlamalari kabul etmedi.

Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede Y.E.Y. hakkinda "Bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik" suçlamasiyla 10 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Zonguldak 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen iddianamede A.G.’nin dolandiricilik zanlisi ile yaptigi mesajlasmalar, banka ve telefon kayitlari delil olarak kabul edildi.

Iddianamede Y.E.Y.’nin internet bilisim sisteminin sagladigi kolayliktan faydalanarak sergilenis itibariyle ustaca ve yogunca hileli hareketleriyle A.G.’yi aldatip kendisine yarar sagladigina yer verildi.

Kaynak: İHA