Tacikistan Büyükelçi Ashrafjon Gulov Kütahya'da

Kütahya Valisi Musa Isin, Tacikistan Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Ashrafjon Gulov ile bir araya gelerek, mevcut is birliginin güçlendirilmesi ve yeni is birligi imkanlari gelistirilmesi yönünde görüsmelerde bulundu.

Tacikistan Büyükelçi Ashrafjon Gulov Kütahya'da
Sayin Valimiz, Valilik makaminda gerçeklesen görüsmede Kütahya’nin zengin tarihi, kültürel mirasi, tarim ve sanayi potansiyeli, dogal güzellikleri ve yer alti kaynaklari hakkinda Büyükelçi Gulov’a detayli bilgiler verdi.

Büyükelçi Ashrafjon Gulov’u kurulusun ve kurtulusun sehri Kütahya’da agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Isin, “Birbirimizle, tarihi ve kültürel baglari paylasiyoruz; atalarimiz bir. Kardes ülkemizin degerli büyükelçisini misafir etmekten memnuniyet duyduk. Nazik ziyaretleri için tesekkür ederim. Kapilarimiz ve gönlümüz her zaman sizlere açiktir” dedi.

Kütahya’da planlanan yatirim ve egitim alanlarinda Tacik vatandaslarina her türlü destegi sunmaya hazir olduklarini belirten Vali Isin, “Tacik kardeslerimiz, gerek yatirim konusunda gerek ögrenci konusunda olsun bizim vatandasimiz gibi muteber ve esittir. Burada hiçbir zorlukla karsilasmazlar. Beni de kendilerinin bir temsilcisi gibi görsünler” diye konustu.

Misafirperverliginden dolayi Vali Isin’a tesekkür eden Büyükelçi Ashrafjon Gulov, iki ülke arasindaki ticaret hacminin 2023 yilinda 530 milyon dolar oldugunu belirterek, Türkiye’nin Tacikistan için ekonomik anlamda besinci en büyük ortak oldugunu söyledi.



Ticaret hacmini gelistirmek ve daha da artirmak amaciyla Kütahya’da olduklarini belirten Büyükelçi Gulov, tarim ve sanayi basta olmak üzere egitim ve turizm gibi alanlarda da is birligini güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA