STSO, Yönetim Kurulu Koyulhisar'da Toplanti, Gündemde Yayla Turizmi Vardi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) ilçelerde yaptigi yönetim kurulu toplantilarina bir yenisini daha ekledi. Gürün, Sarkisla ve Yildizeli’nin ardindan bu hafta ki Yönetim Kurulu toplantisi Koyulhisar ilçesinde gerçeklestirildi.

STSO, Yönetim Kurulu Koyulhisar'da Toplanti, Gündemde Yayla Turizmi Vardi
Baskan Zeki Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Koyulhisarli is insani Yurdal Epsileli ’den olusan heyet, Koyulhisar Belediye Baskani Osman Epsileli ve Koyulhisar Kaymakami Oguzhan Demir’i makaminda ziyaret etti. Ziyaretlerin ardindan Koyulhisar’da faaliyet gösteren esnaf ve tüccarlar is yerinde ziyaret edilerek sorun ve talepleri hakkinda bilgiler edinildi.

Toplantiya Baskan Zeki Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yani sira, Koyulhisar Belediye Baskani Osman Epsileli, Koyulhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Gökhan Helva, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Erol Ülker, Ziraat Odasi Baskani Vedat Canan ve Koyulhisar esnafi katildi.

‘Bölgesel kalkinmada önceligimiz ilçelerimiz’

Bölgesel kalkinmanin önemine vurgu yapan STSO Yönetim Kurulu Baskani Zeki Özdemir, ilçelerimizle beraber ekonomik ve sosyal anlamda büyümezsek Sivas’i büyütmüs sayilmayiz, bir yanimiz eksik kalir dedi.

Baskan Zeki Özdemir, “Biz seçilmeden önce, ilçelerimizde yönetim kurulu toplantisi yapacagiz dedik. Ilçelerimizin potansiyelini oradaki dinamiklerle beraber gözlemleyip çözümü için yollar arayalim düsüncesindeyiz. Bu gayeyle Koyulhisar’dayiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin 2. Büyük sehrinin Sivas oldugunu hatirlatan Baskan Özdemir, “Hitap ettigimiz cografya bakimindan Türkiye’nin en büyük odasi biziz. Her ilçemizin potansiyeli ve sorunlari farklilik gösterebiliyor. Koyulhisar’imizdaki üretecimizi, tüccarimizi ve esnafimizi dinlemek için buraya geldik. Birbirimizi daha yakindan tanimamiz, yüz yüze bakmamiz, göz göze gelmemiz, el sikismamiz kisacasi yakin temas halinde iletisim kurmamiz her zaman tercih nedenimiz olmustur. Koyulhisar’a yapilabilecekleri siyasilerimizle, kamu görevlilerimizle paylasip kamuoyu olusturmak bizim görevimizdir.” dedi.

‘Yayla turizmi gelistirilmeli’

Yayla turizminin gelistirilmesi gerektigine dikkat çeken Özdemir, “Koyulhisar’in en önemli degerleri arasinda yaylalari geliyor. Yayla turizmi, sürdürülebilir turizmin temel taslari arasindadir. Yayla turizminin gelistirilmesi için birlikte çaba sarf etmemiz gerekiyor. Koyulhisar, dogu ve batiyi birbirine baglayan kavsak konumundadir. Bu yogun trafikten ekonomik gelisme anlaminda en üst düzeyde faydalanmamiz gerekiyor. Ayrica yine yaylalar tarafinda ormanlarimiz var. Orman ürünleriyle ilgili ne tür bir üretim yapilabilir, farkli olarak neler yapilabilir degerlendirmemiz gerekiyor. Bunlara katki koyacak veya farkli fikirler üretecek düsünceleriniz de var ise bizlerle paylasirsaniz seviniriz. Ben tekrar katildiginiz için, bizimle beraber oldugunuz için hepinize ayri ayri çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Gündem maddelerinin görüsüldügü toplantida, katilimcilar söz alarak Koyulhisar esnafinin talep ve sorunlari hakkinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA