Irak Ve Suriye'deki 3 ABD Üssüne Saldiri

Irak’taki Iran yanlisi Irak Islami Direnisi, Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulundugu 3 üsse SIHA ve füze saldirisi düzenlendigini duyurdu.

Irak’taki Iran yanlisi silahli gruplarinin çatisi altinda toplandigi Irak Islami Direnisi, Irak’in batisindaki Anbar’daki Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü ile Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki Erbil Havalimani’ndaki ve Suriye’deki Conoco petrol sahasindaki ABD üslerine SIHA ve füze saldirisi düzenlendigini duyurdu.

Irak Islami Direnisi, saldirilarin Siyonist rejiminin Gazze Seridi’ndeki Filistin halkina yaptigi katliamlara yanit olarak düzenledigini vurguladi.

ABD, Irak’taki 3 noktaya saldiri düzenlemisti

ABD Savunma Bakani Lloyd J. Austin yaptigi açiklamada, Irak ve Suriye’de ABD güçlerine yönelik saldirilara karsilik olarak ABD Baskan Joe Biden’in talimatiyla Irak’ta Iran destekli Sii Hasdi Sabi güçlerinin çatisi altinda bulunan Kataib Hizbullah’a (Hizbullah Tugaylari) ve Iran’a bagli diger gruplarin kullandigi 3 tesise saldiri gerçeklestirildigini duyurmustu.

Irak tarafindan yapilan açiklamada, ABD saldirilarinda 2 kisinin hayatini kaybettigi, 4 kisinin de yaralandigi aktarilmisti.
Kaynak: İHA