Kirgizistan'daki Depremde Can Ve Mal Kaybi Yasanmadi

Kirgizistan Acil Durumlar Bakani Boobek Acikeev, Kirgizistan’da meydana gelen 7 büyüklügündeki depremde can ve mal kaybi yasanmadigini açikladi.

Kirgizistan’da meydana gelen 7 büyüklügündeki depremin ardindan Kirgizistan Acil Durumlar Bakani Boobek Acikeev açiklamalarda bulundu. Acikeev, depremin yerel saatle 00.09’da Çin topraklarinda meydana geldigini belirterek, Kirgizistan’in Çin ile olan sinirina yakin Isik Göl bölgesinin Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinde siddetli sarsintilarin hissedildigini kaydetti.

Acikeyev, “Baskent Biskek’te deprem 4-5 büyüklügünde hissedildi. An itibariyla Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinin yani sira baskent Biskek’te can kaybi ve hasar kaydedilmedi” dedi.



Deprem Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’da da hissedildi

Halkin sokaga döküldügü Kirgizistan’da akaryakit istasyonlarinda kuyruklar olustu. Deprem, Kirgizistan’in yani sira Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’da da hissedildi. Kazakistan Ulusal Sismolojik Gözlem ve Arastirma Bilimsel Merkezi Baskani Daulet Sarsenbayev, yaptigi açiklamada depremin Almati bölgesi ve Almati sehrinde hissedildigini belirtti.

ABD Jeolojik Arastirma Merkezi (USGS) tarafindan yapilan açiklamada, Kirgizistan’in Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile olan sinir bölgesi yakininda yer alan Kizil-Su ilçesinin 126 kilometre güneydogusunda 7 büyüklügünde deprem meydana geldigi bildirilmis, depremin yaklasik 28 kilometre derinlikte yasandigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA