Japonya'yi Vuran 7.6'Lik Depremde Can Kaybi 57'Ye Yükseldi

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlerin sayisi 57’ye, yaralananlarin sayisi ise 87’ye yükseldi.

Japonya'yi Vuran 7.6'Lik Depremde Can Kaybi 57'Ye Yükseldi
Japonya’nin Ishikawa eyaletinde dün meydana gelen 7,6 büyüklügündeki depremde can kaybi artiyor. Yetkililer, depremde hayatini kaybedenlerin sayisi 57’ye, yaralananlarin sayisi ise 87’ye yükseldigini açikladi.

Ishikawa eyaletinde 22, Toyama eyaletinde 37, Niigata eyaletinde 21, Fukui eyaletinde 6, Gifu eyaletinde 1 kisinin depremde yaralandigi aktarildi. Wajima, Nanao ve Suzu sehirlerindeki çok sayida yol ve yapida maddi hasar meydana geldigi bildirildi.

Wajima sehrindeki turistik “Asaichi Dori” bölgesinde dün çikan yanginin tamamen kontrol altina alindigi belirtildi. Bölgedeki 200 yapi yangin nedeniyle küle dönerken, yasanan su kesintilerinin yangin söndürme çalismalarini aksattigi ifade edildi.

57 bin 360 kisi tahliye edildi

Japonya Basbakani Fumio Kishida deprem nedeniyle Noto Yarimadasi’nin kuzey bölgelerinde karayolu ulasiminda aksamalar yasandigini belirterek, hükümetin deniz yolu araciligiyla yardim sevkiyatini koordine ettigini söyledi.

Kishida, yaklasik 10 bin Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personelinin kurtarma ve yardim operasyonlarinda görev aldigini açikladi.

Japonya Bas Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi ise deprem nedeniyle evlerinden tahliye edilen kisi sayisinin 57 bin 360 oldugunu ifade etti.



Japonya 7.6’lik depremle sarilmisti

Japonya’nin Ishikawa eyaleti dün 7.6 büyüklügünde bir depremle sarsilmis, panige neden olan deprem Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yani sira baskent Tokyo ve çevresinde de hissedilmisti. Kiyi kesimler için tsunami uyarisi yapilirken, bazi bölgelerde yüksekligi 1.2 metreyi bulan tsunami dalgalari gözlenmisti.
Kaynak: İHA