Kar Nedeniyle Yollar Kapaninca Market Alisverislerini Dronla Yapti

Artvin’in Savsat ilçesine bagli Meydancik köyünde yogun kar yagisi nedeniyle yollar kapaninca sosyal medya içerik üreticisi genç, markete gönderdigi dronla ihtiyaçlarini aldi.

Kar Nedeniyle Yollar Kapaninca Market Alisverislerini Dronla Yapti
Ilçeye bagli Meydancik köyünde yasayan içerik üreticisi Onur Ekin, yogun kar yagisi nedeniyle evinin bulundugu mahallenin yollari kapaninca market alisverisi için ilginç bir yöntem kullandi.

Kar kalinliginin 1,5 metreyi buldugu Meydancik köyünün ana yolu ulasima açik olsa da mahalle yollari kapanmis durumda. Köyde çektigi videolarla çok sayida takipçiye ulasan Ekin, market alis verisi için aklina ilginç bir fikir geldi.

Köyün market isletmecisi Esen Yagci’yi arayan Ekin, ihtiyaci olan ürünleri dronla almak istedigini söyledi.

Dronuna bagladigi ip ve ucuna bagladigi poseti yaklasik kus uçusu 500 metre uzakliktaki markete göndererek, ihtiyaci olan ekmek ve makarnayi markete gitmeden köyün muhtesem manzarasi esliginde almis oldu.

Yasananlari kamerasina kayit eden genç, görüntüleri hesabinda paylasinca çok sayida begeni kazandi.

Içerik üreticisi Onur Ekin yaptigi açiklamada,”Kar nedeniyle ana yolumuz açik ama mahalle yollarimiz kapali. Ben de bugün köyde kar manzarasi çekmek istiyordum. Bizim de market ihtiyacimiz oldu. Aklima dronla alis veris yapmak geldi. Marketçiyi aradim istediklerimi söyledim. Dronla alis veris yaptik benim için ilginç bir tecrübe oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA