'Yol Trafik Güvenligi Tatbikati' Gerçegini Aratmadi

İçel Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi tarafindan ISO 39001 Yol Trafik Güvenligi çerçevesinde ‘Yol Trafik Güvenligi Tatbikati’ (YTG) gerçeklestirildi. Yenisehir Ilçesi 20. Cadde ve 17. Cadde kesisimindeki trafige kapali alanda gerçeklesen tatbikatta, Yol trafik güvenligi sistemini sürekli iyilestirmek ve trafik kazalarindan kaynaklanan ölüm ve ciddi yaralanmalari engellemek amaciyla, İçel Büyüksehir Belediyesinin ilgili birçok birimi koordineli bir sekilde çalisma gerçeklestirdi.

'Yol Trafik Güvenligi Tatbikati' Gerçegini Aratmadi
Ulasim Dairesi Baskanligi koordinasyonunda gerçeklesen tatbikatta, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, Itfaiye Dairesi Baskanligi, Zabita Dairesi Baskanligi, Saglik Isleri Dairesi Baskanligi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi ile Kalite Yönetimi ve Kent Arastirmalari Sube Müdürlügü görev aldi.

Tatbikat senaryosu gerçegi aratmadi

Tatbikattaki senaryoda, 20. Cadde ve 17. Cadde kesisiminde genel bakim ve onarim çalismalarinin yapildigi esnada yol trafik güvenligi önlemlerini almis olan trafik sinyalizasyon ekip aracini son anda fark eden seyir halindeki aracin, direksiyon hâkimiyetini kaybedip kazaya karismasi ve kaza sonrasinda Büyüksehir Belediyesinin ilgili birimlerinin koordineli bir sekilde çalismalari canlandirildi. Ulasim Dairesi yer tespiti, tatbikat esnasinda trafik güvenliginin saglanmasi ve koordinasyonu, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi tahribatta olusan yolun bakim ve onarimi, Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi tampon sökülmesi için ekip ve ekipman temini ile kazadan sonra aracin çekilmesi, Itfaiye Dairesi tatbikatta olusabilecek acil durumlara karsi müdahale, Zabita Dairesi trafik düzeninin saglanmasi, Saglik Isleri Dairesi yaralilara müdahale, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi kaza sonrasi yol temizligi, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi senaryonun hayata geçirilmesi, Kalite Yönetimi ve Kent Arastirmalari Sube Müdürlügü ise tatbikatin YTG çerçevesinde raporlanmasi konularinda katkida bulundu.

“Bu tatbikati her yil koordineli bir sekilde yapiyoruz”

Tatbikat ile ilgili bilgi veren İçel Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskani Ersan Topçuoglu, “ISO 39001 bünyesinde her yil düzenli olarak, bir trafik kazasi aninda, kaza alanina en hizli sekilde ulasip, trafik güvenlik tedbirleri alindiktan sonra varsa yaralanan vatandaslarimiza süratle müdahale edip, araç içinden ilk yardim usullerine uygun çikarip, ambulans ile en yakin saglik kurulusuna sevk etmeyle ilgili senaryo geregi tatbikatimizi arkadaslarimizla birlikte en güzel sekilde gerçeklestirdik” dedi.

Topçuoglu, amaçlarinin Büyüksehir Belediyesi birimlerinin esgüdüm halinde hareket etmesi ve hizli bir sekilde kaza mahalline ulasarak, kaza anindaki uygulamalarin sirali ve etkin bir sekilde uygulanmasi oldugunu ifade etti.

Tatbikati izleyen ve yol üzerinde is yeri bulunan esnaflardan Nihat Kol,“ Is yerime gelirken önce is yerinde bir olay mi var diye heyecanlandim. Sonrasinda belediye ekiplerini görünce tatbikat olabilir diye düsündüm. Yetkili arkadaslarla görüsünce de tatbikat oldugunu ögrendim. Daha önce bu kadar gerçekçi bir tatbikat görmemistim. Tüm kazalarda olmasi gereken oldugu gibi, önce ambulans ve itfaiye geldi. Itfaiye ekipleri, aracin içerisindeki yaralilari çikarmakla ugrasirken, ambulans görevlileri de yaralilari hastaneye nakletmek için harekete geçti. Iyi bir tatbikatti. Gerçek gibiydi” diye konustu.

Vatandaslardan Dilan Polat ise tatbikati is yerinden izledigini ve önce gerçek sandigini anlatirken, “Gerçegi aratmayacak düzeydeydi. Çok koordineli bir sekilde hareket ettiler ve çok hizli müdahale edildi. Böyle olmasina da çok sevindim. Çünkü, bir kaza durumunda bu kadar hizli müdahale edilmesi, can kaybini da önler. Erken müdahale çok önemli. Çok basarili ve güzel bir tatbikatti. Sistemli ve koordineli hareket ettiler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA