Sebze Meyve Üretiminde Güz Bereketi

Soguk ve yagisli geçen bahar aylari ve ardindan etkili olan asiri sicaklarin sona ermesiyle birlikte, Buldan’in yüksek kesimlerinde üretilen sebze ve meyvelerde güz bollugu yasaniyor.

Sebze Meyve Üretiminde Güz Bereketi


Denizli’nin Buldan ilçesinde önce soguk ve yagis sonrasinda ise sicaktan etkilenen ürünlerde bozulma ve azalma meydana gelmisti. Hava sartlarinin mevsim normallerine dönmesi ve son günlerle görülen yagislarla birlikte Buldan’in sebze ve meyve üretiminde büyük merkezleri olan Yayla, Kasikçi, Alandiz, Kovanoluk, Hasanbeyler, Yeniçam, Dimbazlar, Gülalan mahallelerinde sebze ve meyvelerin üretiminde artislar meydana geldi. Fasulye, bamya, barbunya, biber, patlican, pirasa, domates ve elma üretiminin yapildigi mahallelerde ürünlerin kaliteli ve bol oldugu gözlendi.

Sicaklarin düsmesi ve yagislarin üretimi olumlu yönde etkiledigini belirten üretici Serkan Tastan, “Soguk ve asiri yagislardan dolayi fideleri zamaninda dikemedik. Diktigimiz fideleri asiri yagan yagmur söktü götürdü. Yenilerini diktik ama onlarda asiri sicaklardan dolayi etkilendi. Bölgemiz Buldan’in en yüksek yeri. Buranin sebzesinin ve meyvesinin tadina doyum olmaz. Tamamen organik yetisen bu ürünler Buldan’da büyük ilgi gördügü gibi, Buldan Ziraat Odasi tarafindan Yayla Mahallemize kazandirilan pazar yerimizde Denizli, Izmir, Aydin hatta Ankara’dan gelen alicilar tarafindan satin aliniyor. Allah yüzümüze bu yilda bakti. Emeklerimiz heba olmadi. Hava sartlarinda anormallik yasamaz ve afet olmazsa bu yil gerçek anlamda güz bollugu yasayacagiz. Hem alicinin hem de üreticinin yüzü gülecek insallah” dedi.

Kaynak: İHA