Kina Gecesi Düzenleyecekler Son Alisverislerini Yapiyorlar

Eskisehir’de devam eden dügün sezonunda kina satislarinin artista oldugunu ifade eden esnaf, stoklarinin bitmek üzere oldugunu vatandaslarin kina için son alisverislerini yaptigini belirtti.

Kina Gecesi Düzenleyecekler Son Alisverislerini Yapiyorlar
Yaz sezonunda dügün merasimleri ile birlikte kina geceleri ve dügün organizasyonlari devam ediyor. Vatandaslar, dünya evine girmeden önceki son organizasyon olan kina gecesi malzemeleri olan tepsi, mum, havlu, duvak, yüz örtüsü gibi ürünlerin yani sira kinaya da ilgi gösteriyor. Eskisehir’in Köprübasi Caddesi’nde bulunan saticilarinin yolunu tutan vatandaslar fiyati 100 ila 150 lira arasinda degisen kinalari satin aliyor. Kina saticilari, dügün sezonu bitmeden ellerinde son kina stoklarinin bulunduguna dikkat çekerek vatandaslarin alisveris için çabuk hareket etmesi gerektigini söyledi.



"Kina gecesi merasimi yapacaklar son alisverislerini yapiyorlar"

Dügün sezonunun devam etmesinden dolayi kinaya ragbetin fazla oldugunu belirten kina saticisi Metin Agilönü, islerin güzel ilerledigini dile getirdi. Kina yakma islemiyle ilgili de bilgiler veren Agilönü, “Evlenecek çiftler kina gecelerinde kullanmak için istedikleri miktarda aliyorlar. Birkaç çesit kinamiz bulunuyor. Ele, basa ve ayak yakmak için kinalarimiz var. Kinaya ilgi son günlerde çok iyi. Fiyatlar 100 ila 150 lira arasinda degisiyor. Misafirlere dagitmalik sekilde paket halinde kinalar da var. Kinaya ayrica askere gidecek kisiler de ilgi gösteriyor. Asker ugurlama törenlerinde ese, dosta yakmak için kinalar satiyoruz. Birkaç hafta sonra dügün sezonu bitecek. Kinaya ragbet güzel, stoklarimizin hepsini bitecegini düsünüyoruz. Kina gecesi merasimi yapacaklar son alisverislerini yapiyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA