Istanbul Valiligi'nden Sel Felaketiyle Ilgili Yeni Açiklama

Istanbul Valiligi sel ile ilgili yaptigi açiklamada, "Metrekareye 125 kilogram yagisin düstügü tespit edilirken sel nedeniyle Basaksehir ve Küçükçekmece ilçelerinde birer olmak üzere iki kisi hayatini kaybetmis, 12 kisi de yaralanmistir. Su baskinlarinda ilk belirlemelere göre bin 754 ev ve is yeri etkilenmis olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandasimiz bulunmamaktadir. Selden etkilenen vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlari kamu misafirhaneleri ve tesislerde karsilanacaktir" denildi.

Istanbul Valiligi açiklamasinda, “Istanbul’un kuzeyinde yer alan ilçelerde 05.09.2023 tarihinde saat 21.00 siralarinda olusan saganak yagisin ardindan su baskinlari meydana gelmistir. Metrekareye 125 kilogram yagisin düstügü tespit edilirken sel nedeniyle Basaksehir ve Küçükçekmece ilçelerinde birer olmak üzere iki kisi hayatini kaybetmis, 12 kisi de yaralanmistir. Yaralilarin tedavisi kaldirildiklari hastanelerde devam etmektedir. Su baskinlari nedeniyle kamu hizmeti veren bazi kuruluslar da selden kismen etkilenmistir. Bu kapsamda 112 acil çagri merkezine bin 150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskini ihbari alinmistir. AFAD, itfaiye, ISKI ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarlari karsilamak için araliksiz çalismaktadir. Ayrica emniyet, jandarma ve saglik birimleri de çalismalara tüm imkanlariyla destek vermektedir” ifadeleri kullanildi.

Açiklamanin devaminda “Su baskinlarinda ilk belirlemelere göre bin 754 ev ve is yeri etkilenmis olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandasimiz bulunmamaktadir. Selden etkilenen vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlari kamu misafirhaneleri ve tesislerde karsilanacaktir. Ayrica Kizilay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaslarimizin acil ihtiyaçlarini karsilamak için çalismalarina araliksiz devam etmektedir. Selden kismen etkilenen Basaksehir Devlet Hastanesi ile Çam ve Sakura Hastanesi’nde saglik hizmetleri verilmeye devam etmektedir. Selde Basaksehir Basak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi’nde Yildiz Yurtseven (57) ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak’ta yasayan Gine uyruklu Iraman Kebe (32) hayatini kaybetmistir. Selde yaralanan 12 kisinin tedavileri kaldirildiklari hastanelerde devam etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA