Deprem Malzemelerini Evine Götüren Polis Tutuksuz Yargilanacak

Tekirdag’da deprem malzemelerini evine götürdügü gerekçesiyle tutuklu bulunan polis, tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edildi.

Tekirdag’dan, deprem bölgesinde görevlendirilen 4. Sinif Emniyet Müdürü Y.I., bölgeye gönderilen yardim malzemelerini evine götürdügü iddiasi üzerine tutuklanmisti. Tutuklu bulunan sanigin 2. durusmasi görüldü.

Tekirdag 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmada, tutuklu sanik Y.I. ve avukatlari katildi.

Durusmada taniklarda dinlendi. Tanik A.A., “37 kisilik ekiple Tekirdag’dan tanigin sorumlulugunda Gaziantep’in Islahiye ilçesine göreve gittik. Orada depremzedelere dagitilmak üzere gönderilen yardimlarin oldugu deponun sorumlulugu Y.I.’ya verilmisti. Süreç içerisinde Y.I.’nin degisik zamanlarda belirttigi esya ve malzemeleri depodan alarak, kalmakta oldugu odaya götürdük. Bu malzemeleri dönecegimiz gün önce Hatay’a gidecek olan otobüse yükledik. Daha sonra yine tanigin talimatlari dogrultusunda bu otobüsten alarak Tekirdag’a gidecek olan otobüslere yükledik. Ben ve arkadasima görev yaptigimiz süre sanik ’Sizde buradan bir seyler götürün. Millet tir tir götürüyor’ dedi" ifadelerini kullandi.

Tanik dinlendikten sonra savci mütaalasini açiklayarak sanigin tutuklulugunun devamini talep etti. Y.I. ise tanik beyanini kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti karari oy çokluguyla sanigi tahliye ederek, tutuksuz yargilanmasina karar verdi. Durusma, 26 Ocak tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA