Karalar, Türker Inanoglu'na Plaketini Sundu

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, yönetmen, film yapimcisi, TV program yapimcisi ve girisimci olarak Türkiye’de uzun bir döneme damga vuran, “Bay Sinema” olarak bilinen Türker Inanoglu’nu ziyaret etti. Baskan Karalar, emege saygi plaketini Inanoglu’na takdim etti.

Karalar, Türker Inanoglu'na Plaketini Sundu
Pek çok dizi filmine mekan olan, Inanoglu’nun çektigi yüzlerce filmin arsivinin bulundugu, Erler Film’in tarihi arsivinin yer aldigi, sinema adina adeta büyülü bir mekana dönüstürülen binada Türker Inanoglu’na, 30. Adana Altin Koza Film Festivali Büyük Ödül Gecesi’nde, saglik sorunlari nedeniyle almaya gelemedigi emege saygi plaketini takdim eden Baskan Zeydan Karalar, efsane sinema insanina saygilarini ve hayranliklarini iletti. Inanoglu ve Karalar bir süre sohbet etti. Ziyarette Adanali Belgesel Üstadi-Adana Altin Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk de bulundu.

Türk sinemasi, sanat ve Adana Altin Koza Film Festivali’nin konusuldugu ziyarette duygularini ifade eden Baskan Zeydan Karalar, “Bu ödül elbette size layik degil. Türk sinemasina olaganüstü katkilariniz var. Sizin yeriniz doldurulamaz. Biz sizin eserlerinizi uzun yillar izleyerek çok büyük mutluluklar yasadik ve yasayacagiz. Altin Koza sinemaya emek veren hiç kimseyi unutmuyor fakat sizin yeriniz herkesten farkli. Bu ödülümüzü kabul buyurursaniz bize onur verirseniz” dedi.

Altin Koza Film Festivali Türkiye’nin en önemli film festivali oldugunu ifade eden Baskan Zeydan Karalar, “Sizin de arz ettiginiz gibi önemli filmler Adana’da begenilerek Türkiye geneline yayiliyordu. Bunun iki temel nedeni var. Ilki Adana halkinin sinema ön görüsü ve sanat sevgisi. Ikincisi de Adana’nin çok sayida degerli sanatçi yetistirmis olmasi. Elbette sizin bunu görmeniz, ortaya çikarmaniz da bunu pekistirdi. O açidan size çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Türker Inanoglu da Baskan Zeydan Karalar’a ziyaretinden dolayi tesekkür etti. Gerçeklesen bulusmada Türker Inanoglu, Zeydan Karalar’a Giovanni Scognamillo’nun Bay Sinema Türker Inanoglu, Perdeden Beyaz Cama Türker Inanoglu’nun Televizyon Anilari ile Sinemaya Adanmis Bir Ömür Türker Inanoglu kitaplarini imzalayarak hediye etti. Inanoglu, Bay Sinema kitabini; “Sevgili Baskanim, sizi yeni tanidim ama ilk andan itibaren size baglandim diyebilirim. Sevgi ve saygilarimla” sözleriyle imzaladi.

Türker Inanoglu, ziyarette sunlari söyledi:

“Hem siz hem de Altin Koza Film Festivali sinemaya büyük katki sunuyorsunuz. Bunu gözlüyorum. Katkilarinizi çok begeniyorum. Ne zaman bir ihtiyaciniz olursa bildirin, katki saglamaya hazirim.”

Türker Inanoglu’nun belgeseli yapan Nebil Özgentürk de ziyarette Altin Koza Film Festivali Yürütme Kurulu adina bulundu.
Kaynak: İHA