Gazipasa'da Sap Asisi Yapilmaya Baslandi

Antalya’nin Gazipasa Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, sonbahar sap asilama programi kapsaminda ilçe genelindeki büyükbas hayvanlarin asilanmasina basladi.

Gazipasa'da Sap Asisi Yapilmaya Baslandi
Ekipler, Bakanlik tarafindan yürütülen “2023 Yili Hayvan Hastaliklari ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü” programi dahilinde sap hastaligina karsi sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yilda 2 kez hayvanlara asilama yapiyor.

Büyükbaslar Asilandi

Sap hastaliginin hayvanlarda verim düsüklügüne sebep olmasi nedeniyle büyükbas hayvanda önlem için sahada olan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, sap hastaligina karsi SAT-2 serotipi içeren asilar kullanarak ilçedeki büyükbas hayvanlari asiladi. Ekipler, sonbahar asilama kampanyasi çerçevesinde ayrica hayvanlarda kimlikleme çalismasi yaparak hayvan hareketlerinin devamliligini saglamayi hedefliyor.

Çalismalar devam edecek

Gazipasa Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada Sap Enstitüsü Müdürlügünce üretilen SAT-2 serotipi içeren tetravalan asilar kullanilarak yapilan asilama kampanyasinin ve hayvan hastaliklariyla ilgili mücadelenin önümüzdeki haftalarda da devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA