Esinin Ihmal Sonucu Vefat Ettigini Iddia Etti, Doktor Hakkinda Suç Duyurusunda Bulundu

Besiktas’ta özel bir hastanede seker hastasi olan esine yanlis müdahalede bulunuldugunu ve esinin ihmal sonucu vefat ettigini iddia eden Nahide Akbulut, doktor hakkinda suç duyurusunda bulundu. Konuya iliskin konusan Akbulut, "Resmen esimin üzerinde deney yapildi, esim bir türlü iyilesmedi ve iyi olmadi. Bayramin birinci günü vefat etti esim" dedi.

Esinin Ihmal Sonucu Vefat Ettigini Iddia Etti, Doktor Hakkinda Suç Duyurusunda Bulundu
Seker hastasi olan esi Cevdet Akbulut’a tedavi için gittigi Besiktas’taki Özel Etiler Hastanesi’nde yanlis müdahalede bulunuldugunu ve esinin ihmal sonucu vefat ettigini iddia eden Nahide Akbulut, Prof. Dr. Alper Çelik hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu.

"Diyabet ameliyati için kan degerleri düsmemesine ragmen hastaneye yatis yapmis ve ayni gün ameliyat olmustur"

Konuya iliskin savciliga sunulan suç duyurusu dilekçesinde, "Müvekkilin esi olan ve vefat eden Cevdet Akbulut, seker hastasi oldugundan sürekli inip çikan hastaliginin yasantisini olumsuz yönde etkilediginden tedavi olmak amaciyla Etiler’de bulunan özel bir hastaneye gitmistir. Hastane bünyesinde hasta bakan Doktor Alper Çelik ile görüsmeler neticesinde maktul Cevdet Akbulut tedavi olmaya karar vermistir. Maktul 25 Nisan 2023’de diyabet ameliyati için kan degerleri düsmemesine ragmen hastaneye yatis yapmis ve ayni gün ameliyat olmustur. Ameliyattan 3 gün sonra taburcu olmus, 6 gün sonra ise dikislerinden iltihap sizmaya baslamistir. Oradaki hemsire, doktorun sifahen söyledigi reçeteyi müvekkile vermistir. 10 Mayis tarihinden sonra ise hasta, dayanilamayan agrilarindan dolayi hastaneye gitmis ve ameliyattan dolayi enfeksiyon kaptigi söylenerek hastaneye yatirilmistir. Daha sonra ayni hastanenin bünyesinde hastaya mide stendi takilmistir" denildi.

"Yapilan yanlis müdahalelerden ötürü yasam hakkini kaybetmis olup ölümü süphelidir"

Bassavciliga sunulan suç duyurusu dilekçesine göre hastanin bu ameliyattan sonra daha da agirlastigi ileri sürülerek, "Hasta vefat tarihine kadar hastanede kalarak defalarca isleme maruz kalmistir. Maktulün vefatindan 1 gün önce Doktor Çelik, ‘hazirliklara baslayin’ diyerek maktulün ailesine hastanin yakin zamanda ölümünü bekledigini bildirmistir. Maktul, diyabet hastaligindan kurtulmak için yürüyerek girdigi hastaneden canli bir halde çikamamistir. Doktor Alper Çelik, kan degerleri tutmamasina ragmen hastayi riske atarak ameliyata almis, sonrasinda enfeksiyon riskini göze alarak hastayi taburcu etmistir. Hasta ameliyat sirasinda ihmal sonucu enfeksiyon kapmis, sonrasinda vefat etmistir. Hastanin iyilesemedigini anladiklari için hastanin çikisi için acili müvekkile tibbi müdahale ret formunu imzalatmislardir. Maktul, yapilan yanlis müdahalelerden ötürü yasam hakkini kaybetmis olup ölümü süphelidir’’ ifadelerine yer verildi.



"Babam için adalet istiyoruz, babami kanli kefenle gömdük biz bayramin birinci günü"

Konuya iliskin Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi meydaninda açiklama yapan Nahide Akbulut’un kizi Merve Akbulut, "Babam sosyal medyada ünlü bir doktor gördü seker ameliyati yapan. Ismi Alper Çelik. Babam doktorla görüsmeye gitti, doktor da etrafina insanlari toplayarak bu sekilde kandirdi, ’4 günde ayakta olacaksin’ dedi.

Babamin seker hastaligi vardi ama diyabet degildi, diyabet tanisi konulmamisti. Doktor sekerinin yüksek oldugunu ve ameliyata uygun oldugunu söyledi.

Sonra ameliyatini oldu, ameliyattan 1 saat erken çikardi doktor. Nedenini sordugumuzda nefesinin yetmedigini, karacigerinden bir parça aldiklarini söylediler. Gittigimizde yanina, babam hiç iyi olmamisti" dedi.

Doktora yönelik suçlamalarini sürdüren Akbulut, "Benim sosyal medya hesaplarimi kapatiyor, bana uzaklastirma aldirmis. Hem suçlu hem güçlü. Babam için adalet istiyoruz, babami kanli kefenle gömdük biz bayramin birinci günü" seklinde konustu.



"Bana çok zor geliyor inanin ki, yardimci olsun devlet bana"

Nahide Akbulut ise, söz konusu parça alinirken kendilerinin haberi olmadigini iddia ederek, "Esimin 2 ay boyunca basindaydim. Resmen esimin üzerinde deney yapildi, esim bir türlü iyilesmedi ve iyi olmadi. Esimi ambulansla devlet hastanesine götürdügümüzde orada neyi oldugunu ögrendik. Enfeksiyonunun 300’ün üzerinde oldugunu, bagirsaginda sikinti oldugunu, yemek borusunun delindigini. Bizi Cerrahpasa’ya götürdüler. Oranin sorumlularindan biri bana ‘istedigin yere bizi veya Alper beyi sikayet et’ dedi.

Sikayetçi oldum, avukat tuttum, her seyi yapacagim ve sonuna kadar bu isin arkasindayim. Bayramin birinci günü, 28 Haziran’da vefat etti esim. Bana çok zor geliyor inanin ki, yardimci olsun devlet bana. Esimin hiçbir seyi yoktu, sadece sekeri vardi ondan dolayi’’ ifadelerini kullandi.

Suçlamalari kabul etmedi

Öte yandan Doktor Alper Çelik’in avukati, söz konusu iddialara iliskin, "Aile hakkinda suç duyurusunda bulunduk, Merve Akbulut hakkinda uzaklastirma karari aldirdik. Suç duyurularimiz ve sorusturmalarimiz devam ediyor. Aleyhimize alinmis hiçbir Adli Tip Raporu veya rapor mevcut degildir. Dolayisiyla bu iddialari kabul etmiyoruz’" diye konustu.

Kaynak: İHA