Tutar Apartmani Davasinda Bir Kez Daha Ret Karari Verildi

ADANA – Adana’da 65 kisinin yasamini yitirdigi Tutar Sitesi’nde takipsizlik kararina itiraz reddedildi.

Tutar Apartmani Davasinda Bir Kez Daha Ret Karari Verildi
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli depremde 4 bloktan olusan Tutar Apartmani’nin C bloku saniyeler içinde yikilmis, diger bloklar ayakta kalmisti. Bu durum, apartmanin zemin katindaki is yerinde kolon kesme islemi yapildigi süphesini dogurmustu. Is yeri sahibi M.A.’nin, is yerini genisletmek için kolonlari kestirip degistirdigi iddia edilmisti. Bu iddialar üzerine “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan sorusturma baslatildi.

Adana Cumhuriyet Bassavciligi, sorusturma çerçevesinde toplanan deliller ve bilirkisi raporunu inceledikten sonra kovusturmaya yer olmadigina karar verdi. Kararda, kolon kesme iddialarinin tespit edilemedigi, is yeri sahibinin is yerini satin almadan önce tadilat yapildiginin eksper fotograflariyla belirlendigi, Çukurova Belediyesi’ne kolon kesme sikayeti yapilmadigi ve bina müteahhidinin de 2008 yilinda vefat ettigi belirtildi. Ailelerin avukati karara itiraz etti.

65 kisinin yasamini yitirdigi binayla ilgili Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin reddetme kararinda gerekçe olarak “Süpheli hakkinda verilen kararin usul ve yasaya uygun oldugu, kararda belirtilen gerekçelerin yerinde oldugu, verilen kararda bir isabetsizlik bulunmadigi anlasildigindan itiraz eden tarafindan yapilan itirazin reddine karar vermek gerekmistir” karari verildi.

Itiraza ret kararini degerlendiren kayip yakini ve dava avukatlarindan Gülsüm Özdogru, “Ne verilen takipsizlik kararinin ne de bu kararin yaptigimiz itirazlarin reddinin hukuki bir açiklamasi bulunmaktadir. “Sürecin basindan bu yana yapilan eksik arastirmayi kabul etmek mümkün degil. Bunca delil varken bu karari verebilmek, yapilanlari örtbas etmek demektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA