(ÖZEL) Türkiye'nin En Sicak Yerinde Havuz Keyfi
Türkiye’nin en sicak noktasi olarak kayitlara geçen Saricakaya’da vatandaslar, 49,5 dereceye kadar isinan ilçede serinlemek için havuz keyfi yapiyor.

“Sicaklikta Antalya’yi da geçtigimize göre havuz sezonu kasim ayina kadar uzayabilir”
Geçtigimiz günlerde termometrelerin 49,5 dereceyi gösterdigi ve sicaklik rekorunun kirildigi Saricakaya ilçesinde havuz isletmeciligi yapan Metin Tümsek, vatandaslarin isletmeye yogun ilgi gösterdigini söyledi.
Sicaktan bunalan vatandaslarin havuza gelerek, soguk suda serinlediklerini dile getiren Tümsek, “Biz, buradaki sicakligi en yakindan hissedenlerdeniz. Eskisehir ve Saricakaya halkinin en çok tercih ettigi noktalardaniz, yogunluk yasiyoruz. Bu imkana sahip olmayan insanlar serinlemek için suyu ya da dere kenari seçiyorlar. Özellikle yogunlugumuz hafta sonlari oluyor ama hafta içinde de yogunlugumuz var. Kapasitemiz 200 ila 300 kisi civarinda. Bu kapasiteyi dolduruyoruz, bütün misafirlerimizi agirlamaya çalisiyoruz. Saricakaya’daki tek aqua park olarak tüm halkimiza hizmet vermeye çalisiyoruz. Hafta sonlari tüm kapasitemiz dolduruyoruz hafta içleri de 100-200 kisiyi agirliyoruz. Hafta sonlari dedigim gibi bu rakam 300-500 kisiye kadar çikabiliyor. Benim tahminim sezonun eylül ayi gibi bitmesiydi ama sicaklikta Antalya’yi da geçtigimize göre sezonun ekime hatta kasima kadar uzayacagini düsünüyorum. Eger sicaklar böyle devam ederse seni bir yeni havuz daha ekleyecegim” dedi.
