Türkiye'nin Ilk Obezite Poliklinigi DEÜ'de Açildi
Türkiye’nin ilk Genetik Obezite Tarama Poliklinigi Dokuz Eylül Arastirma Üniversitesi bünyesinde kuruldu. 15 Temmuz Saglik ve Sanat Yerleskesi’nde hizmete açilan poliklinikte 1 ögretim üyesi ve 1 asistan hekim olmak üzere 2 doktor, 1 beslenme ve diyet uzmani, 1 klinik psikolog ve 1 fizyoterapist hizmet verecek.

Degerli bir saglik hizmeti
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerini söyle sürdürdü:
“Devletimizin bize sundugu kaynaklari saglik alaninda kentimizle ve ülkemizde bulusturmanin gururunu yasiyoruz. Bölgenin en büyük kapasitesine sahip Hastanemizde hizmete aldigimiz Obezite Poliklinigindeki uygulamalarla, genetik tanimlama basta olmak üzere birçok ilki halkimiza sunacagiz. Üniversitemizin ve siz degerli mensuplarin emekleriyle kurulan bu merkeze herkesin sahip çikmasini istiyorum. Sunulacak olan saglik hizmeti halkimiza büyük bir katki saglayacak. Obezite sorununa çözümler üretilmesi ve genetik tanimlamalarin yapilmasi gibi önemli hedefleri olan Obezite Poliklinigimizden beklentimiz çok büyük. Ülkemizde ilk olmanin gururuyla güzel dönüslerin olacagini ve merkezimizin daha da büyüyecegini umuyoruz.”
Multidisipliner çalisma yöntemi
DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Caner Çavdar, DEÜ’nün toplumsal ihtiyaçlara yönelik çok özel merkezler kurdugunu belirterek, “Obezite Poliklinigimizin, GETAT binamizda hizmet verecek olmasi son derece önemli. Bu merkezde iç hastaliklari ve genel cerrahinin yaninda birden fazla tip dali, tedavi çalismalarinda katki verecek. Çagimizin en büyük sorununa bu merkez ile çözümler üretecegiz” diye konustu.
DEÜ Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Nur Olgun ise, “Çocukluk döneminden itibaren tüm yas gruplarinda obezite sorunu var. Bu problem, kansere kadar uzanan birçok hastaligin nedeni olabiliyor. Bu saglik problemine çözümler arayacagimiz Obezite Poliklinigi’nin kurulmasina öncülük eden Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a tesekkür ediyoruz” diye konustu.
Obezite Poliklinigi Sorumlusu Doç. Dr. Demet Yalçin Kehribar da, obezitenin tüm dünyada büyüyen bir sorun haline geldigini belirterek, “Bu merkezde ‘Monogenik’ yani Genetik Obezite taramasi yapilacak. Çünkü genetik obezite cerrahi yöntemlerle veya diyetle tedavi edilemiyor. Bu soruna multidisipliner çalisma prensibiyle hareket ederek çözümler üretecegiz” seklinde konustu.
