Sariyer'de 2 Katli Huzurevinde Korkutan Yangin Açiklamasi 115 Kisinin Kaldigi Bina Tedbiren Bosaltildi

Sariyer’de 115 kisinin kaldigi 2 bloklu Izzet Baysal Huzurevi’nin bir blokunun bodrum katindaki çamasirhane bölümünde yangin çikti. Itfaiye ekiplerinin müdahale ettigi yanginda huzurevinde kalan vatandaslar itfaiye ekipleri tarafindan binadan çikartilirken huzurevi tedbir amaciyla bosaltildi. Dumandan etkilen bir kisi ise ambulansla hastaneye kaldirildi.

Sariyer'de 2 Katli Huzurevinde Korkutan Yangin Açiklamasi 115 Kisinin Kaldigi Bina Tedbiren Bosaltildi
Yangin, 02.15 siralarinda Sariyer Darüssafaka Mahallesi Akgün Caddesi üzerinde bulunan 2 bloklu Izzet Baysal Huzurevi’nin birinci blokunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle 115 kisinin kaldigi iki katli huzurevinin bir blokunun çamasirhane bölümünde yangin çikti. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ederken polis, saglik ekipleri ve huzurevi görevlileri, huzurevi sakinlerini içeriden tahliye etti.

115 kisinin kaldigi huzurevi tedbir amaciyla bosaltildi

Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangin söndürülürken bir yandan da dumandan etkilenen vatandaslarin tahliyesi yapildi. Tedbir amaciyla huzurevi bosaltilirken dumandan etkilen bir kisi ise ambulansla hastaneye kaldirildi.

Yangin sonrasi itfaiye ekiplerince tahliye edilen huzurevi sakini, “Yangin neden çikmis biz de bilmiyoruz. Çok güzel indirdiler hepimizi, telaslandirmadilar. Çok duman vardi, odanizda bekleyin, dediler. Birer birer asagi indirdiler” diye konustu.

Itfaiye ekiplerinin çalismasiyla yangin söndürüldü. Duman tahliyesinin ardindan huzurevi sakinleri tekrardan odalarina alindi.
Kaynak: İHA