15 Temmuz Sehitleri Menemen'de Dualarla Anildi

Menemen Yildiztepe Sehitligi Kubilay Aniti önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla tören düzenlendi. FETÖ/PDY terör örgütünün 7 yil önce dis güçlerin de destegiyle gerçeklestirdigi silahli kalkisma ve darbe girisiminde sehit düsen 251 vatandasimizin anildigi törende konusan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “15 Temmuz, milletimizin demokrasiye ve milli birlige olan birligini dosta düsmana gösterdigi gündür” dedi.

15 Temmuz Sehitleri Menemen'de Dualarla Anildi
Menemen’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen törende, 7 yil önce yapilan hain darbe girisiminde hayatlarini kaybeden sehitler dualarla anildi. Menemen Yildiztepe Sehitligi’nde düzenlenen törene; Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Serkan Çangal, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Kaçar, sehit yakinlari, gaziler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluslari ve odalarin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayida Menemenli vatandas katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan kürsüye gelen Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “15 Temmuz 2016 tarihi, Türk milletinin demokrasiye olan bagliligini, vatan sevgisini ve milli birlik ruhunu tüm dünyaya gösterdigi gündür. 251 vatandasimizin sehit, 2 bin 193 vatandasimizin gazi oldugu o gece, Türk milletinin tarih boyunca kaniyla kazandigi ibretlik zaferlere bir yenisi daha eklenmistir. Aziz sehitlerimiz ve gazilerimiz bu mücadelede canlarini feda ederek, gögsümüzü siper ettiler ve demokrasimizi savundular” seklinde konustu.



“Demokrasi büyük bedeller ödenerek kazanilan degerdir”

Ülkemizin aydinlik gelecegine olan inancimizi pekistirmek ve demokrasimize sahip çikmak için her 15 Temmuz’da oldugu gibi yine bir arada olduklarini dile getiren Pehlivan, “15 Temmuz, demokrasiye olan bagliligimizi ve birlik ruhumuzu yüregimizde hissettigimiz bir gündür. Unutmayalim ki demokrasi, büyük bedeller ödeyerek kazanilan bir degerdir ve bu degeri korumak hepimizin sorumlulugudur. Bu vesileyle, aziz sehitlerimizi bir kez daha rahmetle aniyor, gazilerimize minnet ve sükranlarimi sunuyorum. Onlarin kahramanligi ve fedakarligi sayesinde bugün demokrasimizi yasatiyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyor, tüm vatandaslarimiza sevgi ve saygilarimi sunuyorum. Saglik, huzur ve güven içinde nice 15 Temmuzlara ulasmayi temenni ederim” ifadelerini kullandi.

Törende; Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualar okundu, ardindan sehit kabirlerine karanfiller birakildi. Anma etkinleri çerçevesinde Menemen Cumhuriyet Meydani’nda, Mahkeme Camii ve Tas Camii’de lokma döküldü. Menemen Ilçe Müftüsü Mehmet Seven, sehitlerin ruhuna dua okudu.
Kaynak: İHA